Діти часто травмуються і,граючись, на дитячому майданчику, трапляються випадки, коли ваше чадо невдало впало на руку чи ногу. Звичайно ж усі батьки поснуть перейматися, чи немає перелому або тріщини в кістці. Про реальний стан маленького пацієнта розкаже рентген. Але наскільки небезпечна ця процедура для дитини та як часто його можна робити?

На ці та інші запитання відповідає відомий лікар-педіатр Євген Комаровський у своїму мікроблозі в Instagram .

"Сучасні рентген-апарати дають вельми помірне опромінення, і ніякого реального ризику здоров'ю дитини немає. Принаймні, ви повинні розуміти, що, якщо ви змушені були зробити дитині 1-2 рентген знімок протягом року, більше того, якщо вам треба було 6 знімків поспіль зробити за півроку, все одно в цьому потенційно немає нічого небезпечного", - запевняє Комаровський.

Також фахівець наголошує, що на рентген потрібно йти, коли ніяким іншим чином не можна виявити причину нездужання дитини. Якщо ж лікарі відправляють на рентген за першої нагоди, краще порадьтеся і з іншими лікарями.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Я зовсім не заохочую вас постійно робити рентген знімки, більше того, якщо кожен чих вашої дитини привід у вашого лікаря відправити вас на рентген, так може треба подумати не про шкідливість рентгена, а про шкідливість доктора, і треба пошукати більш досвідченого фахівця", - додав медик.

Також лікар нагадав, що радіація оточує нас скрізь, і випромінювання на нас діє не лише під час рентгену.

"Тим не менше звертаю увагу на те, що нас оточує радіація і звичайний політ на літаку протягом години – це приблизно така ж кількість радіації, що і один рентген знімок", - говорить Комаровський.

Нагадаємо, смертельний кір забрав життя ще однієї українки.

Як повідомляв портал Знай.ua, батькам розповіли, чи доцільно користуватися косметичними засобами під час догляду за дитячою шкірою.

Також Знай.ua писав про те, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.

Дивіться: Все про рентген та його наслідки