Доктор Комаровський дав поради батькам щодо методів боротьби із нічними кошмарами у дітей.

доктор Комаровський
доктор Комаровський

Про це пише Рoliteka.

Як зазначає лікар, нічні страхи та кошмари часто мають місце в віці трьох-восьми років і в період статевого дозрівання. Їх частота і вираженість багато в чому залежать від психологічної атмосфери в сім’ї і від елементарного здорового глузду батьків.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

"Страшні казочки перед сном, телевізійні жахи, розповіді про діда Бабая і про неслухняного хлопчика, якого потягнув злий пес Барбос … Індивідуальна дитяча кімната збільшує ймовірність нічних страхів – разом з батьками спати спокійніше", – розповідає Комаровський.

лікар Комаровський
лікар Комаровський

У той же час страхи на етапі засинання (страх темряви, тиші, шуму вітру за вікном) вимагають серйозного занепокоєння.

"Ні в якому разі не варто висміювати дитину, може бути, і посидіти поряд, поки не засне. Найважливішим правилом, яке регламентує ставлення батьків до будь-яких дитячих нічних проблем, є максимально можлива доброзичливість", – підкреслює лікар.

Комаровський також звертає увагу на важливий момент: що б не робила дитина уві сні – скрипіла зубами, мочилася в ліжко, ходила, розмовляла, – вона цього не робив. Це був не малюк, адже думаюча частина дитячих мізків не мала у цей момент ніякого відношення до всіх вищеописаних процесів.

"Ще раз нагадаю: фахівці до цих пір не можуть зрозуміти, що таке сон і для чого треба спати. Все, що відбувається уві сні багато в чому залишається таємницею за сімома печатками, і тому сварити дитину за мокру постіль, щонайменше, нерозумно" , – резюмував Євген Комаровський.

Нагадаємо, доктор Комаровський відповів на питання про те, наскільки небезпечний для дитини рентген.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Комаровський вважає, що використання косметичних засобів фактично завжди є наслідком порушень основних правил догляду за дитиною.

Також Знай.ua писав про те, що Комаровський розвінчав міф про популярний противірусний засіб.