Українці, яким не вдалося розмитнити "євробляхи", намагаються "сплавити" свої автомобілі за ціною мобільного телефону.

"Обозреватель" пише, що на профільних сайтах автомобілі на єврономерах можна знайти за ціною $500–1000. Вся справа в тому, що в травні правоохоронці зможуть зупиняти авто без реєстрації, вилучати їх і штрафувати власників на суму до 170 тис. грн.

Підкреслимо, що до 22 лютого у власників "євроблях" є шанс легалізувати свої транспортні засоби за пільговою ставкою (на 50% дешевше). Щоб скористатися такою можливістю, необхідно вивезти авто, знайти його власника, зняти машину з обліку за кордоном, а вже потім ввезти в Україну і заплатити податки і акцизи. Заковика полягає в тому, що деякі водії фізично не можуть знайти реальних власників своїх "євроблях", а інші просто лінуються вивозити авто. Замість цього вони намагаються фактично продати свою проблему задешево.

Як відомо, продаж транспортного засобу без української реєстрації заборонений законом. Більше того, управляти таким автомобілем може тільки іноземець. Тому покупець фактично віддає гроші і отримує авто, власник якого живе за кордоном.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Якщо раніше поліції заборонялося зупиняти машину на єврономерах, то в цьому році правоохоронці отримають доступ до інформації про те, як довго авто знаходиться на території країни, і повинні будуть зупиняти порушників.

Які вводять штрафи:

  • за водіння машини на єврономерах — 8 500 грн;
  • повторне за рік водіння «євробляхи» — 17 000 грн і заборона на водіння протягом року;
  • якщо затримав розмитнення на строк до 1 доби — 170 грн;
  • 1 до 10 діб — 340 грн;
  • від 10 до 20 діб — 8 500 грн;
  • від 20 до 30 діб — 85 000 грн;
  • від 30 діб — 170 000 грн.

Нагадаємо, депутати ініціювали продовження пільгового періоду для розмитнення авто на єврономерах.

Як повідомляв портал Знай.uа, власники євроблях готуються до масштабного бунту проти свавілля влади.

Також Знай.uа писав про те, що водіїв попередили про нові схеми розлучення: залишитеся без грошей, а саме неприємне - обдирають самі поліцейські.

Дивіться: Як розмитнити авто без зайвого клопоту