Кабмін затвердив порядок використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті для відшкодування витрат "Укрпошті" за надання послуг, пов'язаних з виплатою і доставкою пенсій і грошової допомоги.

Про це стало відомо в середу, 6 лютого, під час засідання уряду, передає "ХВИЛЯ".

Бюджетні кошти, у межах затверджених асигнувань на 2019 рік, надаються АТ "Укрпошта" за умови укладення ним у порядку, встановленому Законом України "Про публічні закупівлі" договорів з територіальними органами Пенсійного фонду України про надання послуг з виплати і доставки пенсій та грошової допомоги населенню в 2019 році.

Реалізація цього рішення забезпечить безперебійну доставку пенсій, а також виплату заробітної плати співробітникам АТ "Укрпошта".

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, що Пенсійний фонд намагається покладатися у своїх касових розривах на казначейство, а це неправильно.

Зокрема, експерт з питань пенсійної реформи реанімаційного пакету реформ Галина Третьякова в ефірі одного з телеканалів розповіла, що ще в минулому році експерти виявили недоліки щодо планування щодо касового розриву в Пенсійному фонді.

"Це можна довести тим, що наприкінці року, у грудні, ми міняли фінансування бюджета Пенсійного фонду ще майже на 11 млрд грн від запланованого 134 млрд грн ... Пенсійний фонд намагається покладатися у своїх касових розривах на казначейство. Це не правильно. Це треба було закладати в державний бюджет при плануванні в 2016 році. Цього не заклали під час розмов Мінфіну з Пенсійним фондом, тому він (касовий розрив) і виник", - зазначила Галина Третьякова.

Раніше портал писав, лютий потужно вдарить по гаманцях українців.

Як повідомляв "Знай.uа", українців насмішили новими сумами виплат при народженні дитини.

Також "Знай.uа" писав, що влада підрахувала, скільки українці витрачають на комуналку.