З 1 січня 2019 року пенсія колишніх військових в середньому зросте на 25%. Про це повідомив міністр соцполітики Андрій Рева, передає Хвиля.

За словами чиновників, середня пенсія силовиків — 4900 грн, тому надбавка складе приблизно 1225 грн.

Також в Україні заплановано щорічне підвищення пенсій з урахуванням інфляції і зростання зарплат. У Мінсоцполітики заявляють, що надбавка складе 50% від зростання середньої зарплати і 50% від збільшення рівня інфляції. Пенсії повинні перерахувати в березні.

доставка пенсій
доставка пенсій

Нагадаємо, що середній розмір пенсії в Україні на початку 2018 року склав трохи більше 2,5 тис. грн. З такого розрахунку 20% надбавки до пенсії складе трохи більше, ніж 500 грн.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Якщо інфляція в цьому році буде 12%, як прогнозується, то в розрахунок береться 6%. Фонд оплати праці виріс за вісім місяців на 25%, тобто в розрахунок беремо 12,5%. В сумі це 18,5%. Це означає, що зростання пенсій відбудеться в межах 20% від розмірів пенсій, які є зараз", – зазначає Рева.

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

Середня пенсія на початку 2018 року склала 2,5 тис. грн. З такого розрахунку 20% надбавки до пенсії складе трохи більше 500 грн.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що середня пенсія в країні в 2019 р. виросте на 900 грн. Крім того, з перших чисел 2019 року мінімальна пенсія була підвищена для тих пенсіонерів, яким вже виповнилося 65 років і чий стаж роботи перевищує 30 років (для жінок) і 35 років (для чоловіків). Їх пенсія зросла на 172 гривні.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

За словами директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду (ПФ) України Олена Охріменко, розмір пенсії таких громадян не повинен опускатися нижче, ніж 40% від мінімальної зарплати.

"Оскільки показник заробітної плати у нас збільшується до 4173 з 1 січня 2019 р., і, звичайно, якщо для всіх пенсіонерів мінімальна пенсія сьогодні 1497, то в цій категорії людей буде перерахунок і розмір пенсії збільшиться на 172 грн", – наголосила Охріменко.

Пенсіонери в Україні
Пенсіонери в Україні

Нагадаємо, українцям підсунули велику свиню з монетизацією субсидій.

Раніше Знай.ua повідомляв, в Україні ввели компенсацію за неякісні послуги ЖКГ.

Також Знай.ua писав, в Україні почала діяти нова афера.