Україна не зможе перемогти Росію військовим шляхом, однак спільно з країнами Заходу, використовуючи дипломатичний і економічний тиск, вона може змусити Путіна звільнити окуповані території.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Про це заявив журналіст Дмитро Гордон.

"Перемогти Україні Росію військовим шляхом неможливо. Перемогти Росію можна економічним шляхом, коли Україна проведе необхідні реформи і стане економічно привабливою, в тому числі для сусідів, дипломатичним шляхом, і перемогти можна, об'єднавшись з усіма здоровими силами в світі, які можуть змусити Росію надходити за правилами ", - вважає Гордон.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Він нагадав, що неодноразово зустрічався з колишнім президентом СРСР Михайлом Горбачовим, а також останнім міністром закордонних справ СРСР, екс-президентом Грузії Едуардом Шеварднадзе, які розповідали про розпад Радянського Союзу.

[quote author=""]"Вони мені розповіли дивовижні речі, як Захід на чолі з [тодішнім президентом США Рональдом] Рейганом змусив Радянський Союз піти на гласність і перебудову. Це було не рішення внутрішніх партійних лідерів

Окрім того журналіст вкотре підкреслив, що жоден український президент не ризикне налагоджувати відносини з Росією, поки вона окупує частину території України.

"Будь-який президент, який прийде до влади в Україні, не зможе розвивати відносини з Росією до тих пір, поки російські війська не підуть з Криму і з Донбасу, поки не відновиться суверенітет і територіальна цілісність Української держави. Це ази. Тому що якщо майбутній президент Україна почне налагоджувати з Росією відносини, його зметуть до чортової матері. Причому негайно ... Настрій переважної частини народу України таке, що Росія є агресором ", - сказав журналіст.

Путін
Путін

"Поки Росія не вийде з Донбасу і з Криму, не віддасть вкрадені території, толку не буде. Але біда в тому, що сьогоднішня Україна продовжує з РФ торгувати (товарообіг зростає), продовжує мати з нею дипломатичні відносини, неформальні відносини ... Це все - подвійні стандарти. Моя точка зору: як тільки ви прийшли до Криму і забрали нашу територію, треба було відразу ж припиняти з вами дипломатичні і торгові відносини", - зазначив журналіст.

Нагадаємо, Мінські угоди зазнали краху, Путін порушує усі домовленості і поливає Донбас нищівним вогнем.

Як повідомляв раніше Знай.ua, На окупованих територіях Донбасу проросійські бандформування "ЛДНР" приведені у повну бойову готовність.

Також Знай.ua писав про те, що Олександр Турчинов озвучив найбільші загрози з боку Російської Федерації проти України в 2019 році.