В ході проведення міжнародної спецоперації по боротьбі з незаконним обігом наркотиків поблизу берегів Португалії було затримано судно, напаковане тонами кокаїну. Екіпаж корабля складався в основному з громадян України.

Біля берегів Португалії заарештували судно SEA SCAN 1, яке йшло під прапором Панами, з 2,5 тоннами кокаїну та екіпажем. На борту цього корабля перебували 8 українських моряків. Про це повідомляє "Українська Служба Інформації", посилаючись на інформацію Фонду допомоги морякам "Ассоль".

Зазначається, що судно затримали у нейтральних водах ще 30 січня за 300 кілометрів від мису Святого Вікентія у провінції Алгарве в Португалії. Серед затриманих опинилися і 8 українців, п’ятеро із них – моряки з Одеси. Усіх затриманих відправили до місцевого Слідчого ізолятора.

При огляді судна на його борту виявили 2,5 тонни кокаїну, вартість якого, за попередніми даними, становить близько 500 мільйонів євро.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Всіх підозрюваних взяли під варту на 3 місяці. Згідно із законодавством Португалії, всім заарештованим морякам забезпечили послуги адвоката і перекладача.

Консул України зможе відвідати моряків лише тоді, коли португальська сторона дасть на це дозвіл.

Нагадаємо, нещодавно в Африці затримали російських моряків з рекордною кількістю кокаїну на борту.

В столиці африканської Кабо-Верде Прае правоохоронці заарештували 11 моряків з Росії, які виявилися наркокур'єрами. На їхньому кораблі виявили 9,5 тонн чистого кокаїну. Навіть для Африканського регіону, де наркотики – не рідкість, ця знахідка виявилася найбільшою в історії.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Нігерії заарештували швейцарський танкер San Padre Pio з українським екіпажем із 16 моряків. Причиною називають незаконну торгівлю паливом.

Також Знай.ua писав, українські моряки потрапили в лапи ФСБ: шиють справу.