Передвиборча кампанія ще не досягла апогею, однак уже на її початку зафіксовані масові порушення, пов'язані із тіньовою оплатою послуг агітаторів.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі одного із українських телеканалів.

Аваков підкреслив, що МВС отримало сотні звернень про порушення виборчого законодавства штабами двох основних кандидатів на пост президента України. Зокрема йдеться про оплату роботи агітаторів та членів комісій.

Арсен Аваков
Арсен Аваков

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Ми маємо прямі звернення, коли ми говоримо про звернення громадянської мережі "Опора", коли ми говоримо про прямі звернення інших кандидатів у президенти, ми маємо такі звернення, які стосуються, як мінімум, двох штабів, які звинувачуються в незаконній оплаті агітаторів", - заявив він.

вибори в Україні
вибори в Україні

"Стаття 63 закону про вибори президента на пряму забороняє вести будь-яку оплату не лише членам комісій виборчих, але і агітаторам. Агітація і весь процес мають бути безкоштовними", - підкреслив Аваков.

Окрім того мінстр уточнив, що йдеться про виборчі штаби ключових кандидатів на пост президента України.

Нагадаємо, президентські вибори в Україні обіцяють бути гарячими - із традиційними підкупами, голосними обіцянками та маніпуляціями виборців.

вибори в Україні
вибори в Україні

Про це каже політолог, експерт з міжнародної та внутрішньої політики Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

Він відзначає, що зараз все більше сигналів надходить, що під Порошенко розгортає потужну сітку скупки голосів виборців.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Україні розпалюються справжні пристрасті через прогнозовану кількість виборців на Виборах 2019.

вибори в Україні
вибори в Україні

Українцям рекомендують дізнатися,чи є ви в списках виборців! Команда кандидата в президенти Володимира Зеленського відзняла спеціальний відеоролик, у якому закликають українців перевірити, чи є ви у списках виборців. Кампанію запустили під хештегом #Непроєвибори.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Кількість не так сильно відрізняється від даних 2014 року. Різниця - приблизно в мільйон.

Також Знай.ua писав про те, що передвиборчі обіцянки – це така форма солодкої брехні.