Звернення з закликом звільнити незаконно утримуваних громадян та українських політв'язнів направлено керівництву Російської Федерації і РПЦ від імені Всеукраїнської ради церков.

Про це стало відомо завдяки повідомленню предстоятеля Української православної церкви митрополита Епіфанія.

Епіфаній
Епіфаній

За словами Єпіфанія, дане звернення відправляється вже не в перший раз. Рада звертався до патріарха РПЦ Кирила (Володимира Гундяєва) і президента РФ Володимира Путіна ще в позаминулому році, коли більшість заручників було звільнено.

Путін
Путін

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Просили посприяти звільненню інших, "оскільки це від них залежить". Ось і під нещодавнім зверненням є підпис Епіфанія як предстоятеля Помісної української православної церкви.

Варто нагадати, що Синод Православної церкви України створив православну місію допомоги жертвам порушення прав людини і особам, позбавленим волі, яка займатиметься питаннями звільнення політв'язнів в РФ. Митрополит Епіфаній розповів, що вже на першому засіданні Синоду ПЦУ було створено спеціальну місію, яка займатиметься наданням допомоги жертвам кремлівської агресії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти заявили, що українці можуть втратити Томос про автокефалію. Причиною цього є те, що при входженні на пост глави Православної церкви України не було делегацій Помісних Церков. Офіційно вони не визнали автокефалію. Такий досвід у Константинопольського Патріарха вже є.

Нагадаємо, жителі Донбасу відреагували на готовність Путіна "захищати" православних.

Як повідомляв Знай.uа інтронізація Єпіфанія: як проходило свято під шипіння московських попів.

Знай.uа писав, московські попи плетуть інтриги щодо автокефалії України: взяли в оборот Грузію.