Підвищення тарифів на газ для населення очікується у II кварталі 2019 року. Відповідно о угод з Міжнародним валютним фондом, другого етапу подорожчання газу слід чекати вже у травня, по закінченні опалювального сезону.

Про це повідомляє "businessua.com".

Про стрибок тарифів повідомляється також у щоквартальному "Інфляційному звіті" НБУ за січень 2019 року.
Загалом адміністративно регульовані ціни в 2019 році зростуть на 13,6%. Перегляд їх темпів зростання пов'язаний із перенесенням підвищення цін на централізоване опалення та гарячу воду на січень 2019 року з грудня 2018-го.

оплата комуналки


У середньостроковій перспективі зростання адміністративних цін уповільнюватиметься до 10% у 2021 році.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Додамо, що в Україні змінили норми споживання блакитного палива господарствам, які не мають лічильників. Згідно останнього рішення уряду, для населення встановлюється тариф з розрахунку 3,29 кубометрів газу на людину.

гроші

Також "Знай.ua" повідомляв про те, що в Україні анонсували зміна принципів нарахування оплати за спожиті послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Відомо, що з 25 січня 2019 року в Україні почала діяти нова методика розподілу обсягу спожитих комунальних послуг між споживачами в будинку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", український уряд вимагає від "Нафтогазу" перегляду діючих контрактів. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що нові угоди повинні передбачати обмеження заробітної плати топ-менеджменту.

Дивіться: Газ для населення. Які цінові стрибки очікуються найближчим часом