Синоптики розповіли, що на територію України насувається новий сніговий циклон, який пожене перед собою теплий атмосферний фронт.

Цю інформацію повідомили Укргідрометцентрі.

В суботу, 9 лютого в Україні переважатиме суха хмарна погода з проясненнями. У західних областях буде триматися тепла погода, вдень від +2 до +4 градусів. На півночі – від -3 до +1 градуса, в центрі від -2 до +2, у східних областях від -2 до +1. На півдні України і в Криму стовпчики термометрів показуватимуть від +1 до +7 градусів.

В неділю, 10 лютого синоптики обіцяють потепління і суху погоду. Вдень повітря прогріється до +4 до +8 градусів, на півночі від 0 до +2, у центральних областях від +1 до +4, у східних від -2 до +2, а на півдні-від +3 до +8 градусів. Очікується переважно сонячна погода, лише місцями на небі буде хмарно.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

А вже в понеділок, 11 лютого, західний кордон України перетне циклон з Європи. Тому в західних областях і частині регіонів центральних областей очікується дощова погода. У центрі, на півночі і південному сході без опадів. Однак температура повітря підвищиться ще більше: на 3-5 градусів, і там, де напередодні було до 2-4 морозу, в понеділок буде до +2-4 тепла.

У північних і східних областях від +2 до +4, у центральних від +3 до +6 градусів, на півдні від +5 до +10 градусів. У центральній частині України та на сході очікується хмарна погода з проясненнями. Крім того, очікується різке посилення вітру з поривами до 7-12 м/с.

У вівторок, 12 лютого, циклон з дощами і аномальними снігопадами накриє майже всю країну (крім Харківської, Луганської та Донецької областей). Більшу частину України буде засипати снігом (захід, північ і центр) і заливати дощем (центр і південь). У той же час на заході країни похолодає до -3 до -1 градуса, на сході від -1 до +1 градуса, на півдні від +5 до +12 (в Криму) градусів. Над усією територією України небо буде затягнуте хмарами і хмарами, прояснення очікуються тільки на сході.

У середу, 13 лютого пройдуть снігопади по всій території України. Тільки в Криму очікуються дощі. Показники стовпчиків термометрів залишаться практично без змін, лише у центральних областях (Черкаська, Кіровоградська) незначно похолодає. Температура протягом доби становитиме в межах від 0 до -2. Небо над Україною буде закрито хмарами, сонце можуть побачити тільки жителі Запоріжжя, і то не надовго.

Нагадаємо, українцям розповіли, якою буде погода протягом тижня і в які дні слід бути особливо обережними.

Як повідомляв раніше Знай.uа, у Великобританії просто посеред полів місцеві жителі виявили дивне природне явище - снігові рулони.