У Великобританії просто посеред полів місцеві жителі виявили дивне природне явище - снігові рулони. Це великі снігові "бублики", які утворюються в результаті сильних поривів вітру та силі тяжіння.

Про це повідомляють британські ЗМІ.

Так, житель графства Вілтшир Брайан Бейліс, знайшов дивні снігові рулони на власному полі. За його словами, спочатку він подумав, що ці химерні конструкції зліпили якісь жартівники, але потім помітив, що на снігу не було жодних слідів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Подібні рулони снігу виникають, коли сніг покриває крига, але не прилипає до нього. При цьому сніг повинен бути пухнастим і пухким, а температура повітря - трохи вище нуля. Вітер повинен бути достатньо сильним, щоб переміщувати сніг, але не надто сильним, щоб ці рулони не руйнувалися.

Метеоролог Іен Фергюсон каже, що погодні умови, які необхідні для виникнення снігових рулонів, виникають надзвичайно рідко. За його словами, при вдалому збігу погодних умов снігові рулони з'являються, в основному, на пологих пагорбах чи озерах. Снігові рулони нагадують тюки сіна, рулети або великі бублики.

Варто нагадати, що народні синоптики, схоже, поспішили з морозними прогнозами на лютий і українців це, звичайно, не може не радувати. У мережі оприлюднили новий прогноз, який охоплює погодні умови в Україні протягом двох найближчих тижнів - з 4 по 17 лютого, відзначають ЗМІ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в найближчі дні в Україні буде тепло, значних опадів чекати не варто. Про це написала на сторінці в Facebook синоптик Наталка Діденко. За прогнозом метеорологів, можливі опади будуть на Заході країни, прогнозується сніг з дощем. На решті території сухо і тепло.

Нагадаємо, окупанти скористалися погодою і остаточно добили жителів Донбасу.

Як повідомляв Знай.uа синоптики попередили про різку зміну погоди цього тижня.

Знай.uа писав, прогноз на найближчі дні: стихія завдасть раптового удару.