У 2019 році українцям доведеться добряче розкошелитися, починаючи від продуктів харчування до комуналки. Не винятком стануть і ліки, які зростуть в ціні через коливання курсу валют та підвищення мінімальної з зарплати. Про це пише "businessua.com".

Як прогнозують аналітики, на ліки в цьому році доведеться віддати від 4 до 20% більше.

аптека

За словами директора київської мережі аптек "Фармація" Руслана Світлого, динаміка цін на ліки буде також залежати від коливання гривні до іноземних валют та подорожчання складових собівартості препаратів, насамперед, енергоносіїв та динаміки зарплат.

медпрепарати

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Природний газ і електрика знову дорожчають, мінімальна зарплата також підвищилася, тому і ціни на ліки, швидше за все, зростуть. Але тут немає нічого таємного від покупців. Це все об'єктивні причини. Ніхто з аптекарів не домовляється утримувати ціни на одному рівні. На ринку працюють сотні і тисячі аптек, що обумовлює високу конкуренцію між ними. Тому вони не можуть домовитися про встановлення однакових цін", - пояснив Світлий.

Нагадаємо, українцям показали список медпрепаратів, які можна буде отримати в 2019 бекоштовно. Їх кількість поповнили ще на шість десятків препаратів.

Також, як повідомляв "Знай.ua", "чорні хірурги" назвали вартість людських органів: найдорожчі печінка та рогівка.

Крім того, "Знай.ua" писав про те, що звільнення України від представників нинішньої влади почнеться з вигнання тимчасово виконуючою обов'язки глави Міністерства охорони здоров'я Уляни Супрун.

Дивіться: Як держава забезпечує українців доступними ліками