За тиждень дoлар пoдешевшав на 78 кoпiйoк, єврo – на 35. Екoнoмiсти кажуть: фактoрiв кiлька, а курс гривнi прoдoвжить укрiплюватись.

Аналітик "Альпарі" Максим Пархоменко розповів у коментарі "Сегодня" як буде зміцнюватися гривня.

"Гривня в цьому році в лютому буде відчувати себе набагато сильніше і успішніше через декілька факторів. Насамперед ризики і негатив минулих років в більшій мірі мінімізовані траншем МВФ, який збільшив резерви НБУ до рекордних за останні кілька років значень. Внаслідок чого, зростання долара в зимовий період ми не спостерігаємо. За рахунок цього девальваційні очікування також різко скоротилися до більш низьких значень, що не робить додатковий попит на долар в цей період", – зазначив Пархоменко.

За його словами, гіршим курсовим сценарієм може стати зниження обмінного курсу до 28 гривень за долар.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

"Проте особливих позитивних факторів для істотного зростання гривні нижче позначок 27 гривень за долар чекати не варто, майбутні вибори в березні цього року не дають можливості інвесторам поки робити ставки на гривню через невизначеність майбутньої монетарної політики нашого уряду. У зв'язку з цим потенціал у гривні вкрай обмежений, але до виборів. А вже після ми маємо всі шанси для стрімкого зміцнення нашої валюти". Максим Пархоменко

Закарпатські експерти розповіли, чи варто очікувати на подальше зміцнення гривні

падіння валюти

Рекордне падіння валюти: за тиждень долар подешевшав на 78 копійок, євро – на 35. Економісти кажуть: факторів кілька, а курс гривні продовжить укріплюватись.

Geplaatst door Телеканал Sirius op Vrijdag 8 februari 2019

Нагадаємо, що на цього тижня курс долара пробив чергову психологічну позначку в 27 гривень. Так дешево американська валюта не коштувала з минулого літа. Зміцнення гривні пояснюють заходом грошей іноземних інвесторів держоблігації і припливом коштів від експортерів, пише "КП в Україні".

Як повідомляв раніше Знай.uа, Національний банк України проводить чергову хвилю валютної лібералізації, змінюючи або зовсім знімаючи певні обмеження.

Також Знай.uа писав про те, що експерти прогнозують небачене зміцнення гривні.