Саме у ці хвилини слідчі НАБУ проводять обшуки в офісі однієї з найбільших аграрних компаній - товаристві "Аграрний фонд". На підприємстві підозрюють у діях детективів - політичне підґрунтя.

Чи так це, дізнаємось у нашого кореспондента Даніїла Снісара. Він на з'язку зі студією.

Про це повідмляють Подробности.

Даніїле, що відбувається на підприємстві?

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Катю, вітаю. Робочий день для працівників офісу державної компанії "Аграрний Фонд" - закінчився о 2 дня. До офісу підприємства вдерлися близько 15 детективів Національного антикорупційного бюро. Юристи кажуть - працівники НАБУ працювали с порушеннями, і спершу до процедури обшуків не допускали навіть адвокатів.

"Що сьогодні відбувалось - посеред дня було повністю паралізовано роботу підприємства ПАТ "Аграрний фонд" працівниками НАБУ. 20 людей разом з оперативною групою увірвались до будівлі разом з групою і почали проводити обшук.
Мені, як адвокату, не одразу навіть було надано прохід до будівлі. І зараз продовжується обшук. Це група детективів, які вже більше двох з половиною років здійснюють розслідування. Підставою для проведення обшуку є ухвала слідчого судді, але в самій ухвалі сказано, що взагалі міндобрив у нас не існує і незрозуміло що. А детективи ні разу не намагались відвідати ці склади підприємств, на яких вони виробляються і перевірити - чи дійсно вони там є, чи немає", - повідомила Наталія Передерій, начальник управління правового забезпечення ПАТ "Аграрний фонд".

Робота підприємства повністю заблокована. Паралельно, справжні причини такої уваги антикорупціонерів до діяльності фонду з'ясовують його працівники. Наголошують - агрокомпанія є прибутковим держпідприємством з реалізації зернових та міндобрив. Тож, не виключено, що ця ситуація дійсно має політичне підгрунтя.