Згідно з церковним календарем, в цю дату святкують Собор трьох святителів: Іоанна Златоуста, Василя Великого, а також Григорія Богослова, чому цей день і отримав назву Трьохсвятіє. Вважається, що в цей день звірі б'ються між собою в лісах, так як починаються звірині весілля. І щоб не постраждати, краще в цей день в ліс не ходити.

Також вважається, що сьогодні не можна прясти, в'язати, шити, підковувати коней і займатися чимось своїми руками, тому що будуть хвороби ніг і рук. А якщо дуже терміново потрібно щось подібне зробити, то слід прочитати «Отче наш», а потім попросити вибачення у ікони трьох святих.

Сьогодні слід поставити на стіл страву з дичини, бажано начиненою чимось, а поруч розставити різні частування. Чим більше їх буде, тим краще буде жити сім'я, в достатку і ситості. Звичайно ж є сенс покликати гостей за такий стіл.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Щоб весь рік вдало складалася робота, варто трохи попрацювати у дворі, але перед тим як починати працювати, чоловікові слід три рази осінити хресним знаменням знаряддя праці.

А в ніч на 12 лютого, щоб не було скандалів і сварок, потрібно поставити старе взуття на поріг вхідних дверей. Вранці ж його потрібно занести в будинок і не чіпати весь день. При цьому весь день не можна сваритися, щоб негатив не накопичився у взутті. Люди, які посварилися, повинні сьогодні обов'язково помиритися, щоб не ворогувати весь рік.

Також вважається, що цей день дуже добре підходить для приворотних замов.

Нагадуємо, нове подорожчання транспорту остаточно розлютило українців, куди вже більше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ПриватБанк показав, чим обернувся обмін валют онлайн

Нагадуємо, Світлана Фус популярний український дієтолог, експерт по здоровому харчуванню, розповіла всю правду про цукор і напої, в яких він міститься.

Народні прикмети на 12 лютого