Днями стало відомо про те, що бійці загону Нацгвардії "Азов" у складі 30-ї бригади ЗСУ провели успішну операцію знищення бронетехніки російських найманців під Горлівкою.

Донбас
Донбас

Про це повідомив головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"Під Горлівкою в так званій "сірій зоні", яка за умовами Мінських угод повинна контролюватися українськими військами, було виявлено підрозділ російських найманців, які явно порушували умови припинення вогню. Командир частини був змушений дати дозвіл на застосування "Стугни" і "Корсара" по бойовій техніці противника. Однак, оцінивши обстановку, "азовці" прийняли рішення вдарити по противнику "економно" - без застосування дорогих керованих ракет. Для цього вони таємно перенесли і встановили в "сірій зоні" два гранатомета СПГ-9М на "закритій" позиції - тобто гранатомети не били прямою наводкою, а були встановлені в яру, противник їх не міг спостерігати. Коригування вогню здійснювалася за допомогою безпілотника. О 14.55 був відкритий вогонь, два розрахунки виробили всього 8 пострілів. Після прямого попадання по БМП виникла пожежа, який означає, що мета знищена. Ось відео успішної ліквідації. Розрахунки швидко згорнулися і відійшли, противник зреагувати на раптову обстріл не зміг, у відповідь вогонь був відкритий з запізненням, безладно, і ніякої шкоди нашим бійцям не нанесено. Це вже другий успішний бій "Азова" на даному напрямку", - розповідає Бутусов.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Варто додати, що 3 лютого "азовці" в складі 30-ї бригади в "сірій зоні" біля села Зайцеве, яке за умовами Мінських угод повинно знаходитися під контролем українських військ, провели бій поблизу російського опорного пункту. У ближньому бою боєць ЗСУ знищив одного найманця, росіяни полізли витягувати тіло, в результаті наш кулеметник зрізав другого найманця. З боку ЗСУ втрат немає.

Труп свого солдата росіяни кинули, ніхто за ним не прийшов. На фото з безпілотника він добре помітний.

Нагадаємо, у Донецькій області, в районі населеного пункту Пікузи українські бійці знищили бліндаж найманців Путіна з ДНР.

Як повідомляв раніше Знай.ua, ЗСУ жорстко дали по зубам бойовикам за військові провокації, влучно знищивши бронетехніку путінських головорізів на Світлодарскій дузі.

Також Знай.ua писав про те, що двох військовослужбовців ЗСУ затримали співробітники Служби безпеки України в Бахмуті.