У мережі з'явилася досить цікава статистика, яку присвятили заробітчанам. Так, польські аналітики визначили, кому з українців дійсно потрібна Польща в якості держави-роботодавця. В результаті - їдуть від підлітків до людей похилого віку.

В 2018 році, згідно зі статистикою польських експертів, українці подали більше 1,45 мільйона заявок на дозволи на роботу. Про це пише портал "Політека".

Так, згідно зі статисткою левова частка робочих рук припадає на молоде населення України: у віці до 34 років. Дані були опубліковані Міністерством праці і соціальної політики Польщі.

українські заробітчани
українські заробітчани

Як виявилося, 300 тисяч з заявленої кількості заробітчан відноситься до молодим українським хлопцям і дівчатам у віці до 24 років. Статистика вікових категорій українських громадян, які відправилися на заробітки до Польщі, згідно з підрахунками виглядає приблизно так:

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

-менше 24 років — 300,6 тис. чоловік,

-25-34 роки — 466 ,5 тис.,

-35-44 роки — 371 тис.,

-45-54 роки — 244,9 тис.,

-55-59 років — 48,9 тис.,

-60-64 роки — 12,2 тис.,

-Більше 64 років — 2,1 тис.

Варто нагадати, що українські заробітчанки розповіли про своїх роботах за кордоном і чому більше не можуть повернутися в батьківський дім. За словами жінок, які тривалий час працюють за кордоном - не можуть повернутися додому, тому що там їх вже сприймають як гостей.

заробітчани
заробітчани

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вже в березні 2019 року вступає в силу оновлену угоду, яка дозволяє українцям їздити в Грузію з внутрішніми ID-картами. Зокрема, у відомстві розповіли, що вже через місяць набирає чинності міжурядова угода, яка дозволяє їздити в Грузію за допомогою внутрішнього паспорта, який у вигляді ID карти.

Нагадаємо, Польща втратить українських заробітчан: перспективи, ціни і життя в Грузії.

Як повідомляв Знай.uа Польща завела стару пісню про Бандеру: кінець дружбі.

Знай.uа писав, у Польщі українці викинули з вікна: діти чекали тата додому.