На кінець 2018 року борг українців за використану електричну енергію становив 33,611 млрд грн, що на 16% більше, ніж на початок 2018 року.

Цю інформацію повідомила на своїй сторінці в Facebook голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, (НКРЭКУ) Оксана Кривенко, передає "ХВИЛЯ".

"Заборгованість споживачів на початок 2018 року – 28,942 млрд грн (з ПДВ), а на кінець року — 33,611 млрд грн (з ПДВ), приріст заборгованості за рік склав 16%, або 4,670 млрд грн". Оксана Кривенко

За словами глави Нацкомісії, всього в 2018 році було спожито електричної енергії на суму 195,081 млрд грн. Крім того, вона підкреслила, що згідно з даними моніторингу, найнижчий рівень оплати у споживачів Львівської, Харківської, Запорізької, Сумської, Луганської та Черкаської областей – від 95% до 98%. В деяких регіонах Донецької та Київської областей рівень оплати становить лише 24% і 40% відповідно.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, в лютому українці отримали нові платіжки за електроенергію, цифри в яких, м'яко кажучи, шокують.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на пояснення директора компанії "Київські енергетичні послуги" Віктора Мельникова.

Чиновник відзначає, що за реформи на енергоринку старих обленерго більше немає. Вони розділилися на дві компанії. Одна - обслуговує розподільні електромережі, а друга - поставляє електроенергію, формує платіжки і забезпечує розрахунки із споживачами.

"Варто звернути увагу, що в рахунках, які люди отримають в лютому, зміняться реквізити, оскільки змінився постачальник. Постачати енергію киянам буде компанія" Київські енергетичні послуги ", - каже Мельников.

Як повідомляв раніше Знай.uа, з 25 січня 2019 року в Україні діє нова методика розрахунку втрат води в багатоквартирних будинках.

Також Знай.uа писав про те, що підвищення тарифів на газ для населення очікується в II кварталі 2019 року.