З 1 лютого київська мережа ресторанів "Козирна карта" перестала працювати — офіс компанії закритий. Закладами керують їх власники, карти перестануть діяти.

Про це повідомили Liga.net. Директорам трьох ресторанних мереж, офіційно підтвердити цю інформацію не вдалося.

"Козирна карта" з'явилася в 2000 році. 2013 року в мережі було вже 112 ресторанів, їх кількість зростала, компанія роздала вже 2,5 млн дисконтних карт.

Тим не менш, мережа переживала кризу через економічну ситуацю в країні. При цьому київська влада вирішила демонтувати плавучі ресторани мережі, що також вдарило по бізнесу.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Але основні проблеми почалися після арешту одного з засновників мережі Андрія Задорожного в 2012 році. Його підозрювали в шахрайстві з заставами за кредитами. Втім, Подільський районний суд у 2015 році визнав його невинним, і він почав запускати нові проекти.

До цього часу від "Козирної карти" почали відділятися як окремі заклади, так і цілі мережі.

Учасники ринку називають кілька версій, чому мережа припинила роботу. Зокрема, власники закладів не хотіли платити керуючій компанії 30-50% від прибутку. Безладна роздача дисконтних карт стала обтяжувати рестораторів. Знижки 10-20%, коли кількість карт перевищує мільйон, виявилися накладними.

У деяких ресторанах ці карти вже не приймають, у деяких вони будуть діяти ще якийсь час, їх також можуть замінити картами ресторану.

Раніше ми писали, що мешканка Великобританії Клементина Кроуфорд (Clementine Crawford) заявила, що співробітники нью-йоркського ресторану Nello заборонили жінкам розташовуватися біля барної стійки.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Свій досвід Кроуфорд описала в тексті "Вечір, коли мене прийняли за дівчину за викликом". Він був опублікований в мережі. На матеріал звернув увагу канал CBS. Співробітники закладу повідомили дівчині, що це спосіб боротьби з проституцією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що світова американська компанія фаст-фуду mcdonald's відтепер не зможе використовувати назву популярного гамбургера в своєму меню.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в столиці Кенії Найробіскоєно збройний напад на готельний комплекс.

"Знай.uа" писав, що співробітники Верховної Ради замовили їжу в ресторані фаст-фуду mcdonald's , однак були дуже здивовані тим, що їм доставили.