День святого Валентина (День всіх закоханих)

Цьому святу вже більше 16-ти століть і в багатьох країнах воно вважається Днем усіх закоханих. Священик Валентин всупереч забороні імператора таємно вінчав легіонерів з їх коханими. За це Валентина засудили до страти, але він і сам був закоханий в дочку тюремника. Перед стратою він написав їй лист визнання, яке прочитали його вже після його смерті. У різних країнах є різні звичаї і традиції в цей день: десь прийнято дарувати валентинки, а в Данії, наприклад, один одному посилають засушені білі квіти. На Русі день закоханих був влітку, проте в Україні День святого Валентина з кожним роком стає все популярнішим.

Міжнародний день дарування книг

Цей день створений, щоб об'єднати людей, які дарують книги дітям і один одному, прищеплюють любов до читання. Ідея свята належить Еммі Бродмур, яка є матір'ю трьох дітей і засновницею сайту дитячої книги в США. Один з її синів одного разу запитав - чому немає такого дня в році, коли люди дарують один одному книги просто так, і це стало поштовхом до появи на світ нового значимого свята.

День комп'ютерника

Хоча і неофіційно, але цей день відзначають професіонали у всьому світі. Тому що саме в цей день в 1946 році продемонстрували науковому світу і всім, хто цікавляться, перший комп'ютер, який дійсно працював, він називався ENIAC I (Electrical Numerical Integrator And Calculator). Його розробку спонсорували американські військові.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Православні свята:

  • Предпразднство Стрітення Господнього.
  • День пам'яті мученика Трифона.

Трифонів день

В цей день в селах заклинали мишей, просячи тварин не псувати скирти з хлібом. Вважалося, що є певні обряди, за допомогою яких їх можна повністю вигнати з села. А кішок, звичайно ж, сьогодні задобрювали: пригощали молоком і просили допомогти боротися з мишами. Дівчата молилися про наречених, тому що це був якраз місяць весіль.

Іменини в цей день

Василь, Гаврило, Давид, Микола, Петро, Семен, Тимофій, Трифон

Нагадуємо, нове подорожчання транспорту остаточно розлютило українців, куди вже більше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ПриватБанк показав, чим обернувся обмін валют онлайн

Нагадуємо, Світлана Фус популярний український дієтолог, експерт по здоровому харчуванню, розповіла всю правду про цукор і напої, в яких він міститься.

День святого Валентина