В Україні з 1 березня повинні вирости пенсійні виплати.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, експерт Олексій Плотников відзначив, що завдяки розмитненню євроблях величезні суми потрапили до державного бюджету, які можна витратити на свій погляд. При тому, що вже фактично через місяць в Україні відбудуться президентські вибори.

"Це підвищення не передбачалося в законі про держбюджет на 2019 рік, який приймали в кінці минулого року. Це абсолютно інша, позапланова карта, що з'явилася в рукаві завдяки надходженню в бюджет додаткових коштів. І розіграна вона буде напередодні виборів найвишуканішим чином", - розповів експерт Олексій Плотніков.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У свою чергу економіст Віктор Скаршевський зазначив, що українським пенсіонерам все не потрібно очікувати на величезні підвищення.

"Я думаю, що грошей дадуть не всім - їх просто занадто мало. Середню надбавку можна оцінити дуже приблизно. Витрати Пенсійного фонду в цьому році 398 млрд грн. Збільшення її на 5 млрд складе всього 1,3%. Беремо середню пенсію 2 600 ., множимо на 1,3%, отримуємо 32 грн., але так як індексуються виплати відразу за 2 роки - 2015 і 2016, то індексація, якщо її розподілити на всіх, підвищить пенсії всього лише на 15 грн. Це, звичайно, дуже грубі підрахунки", - розповів економіст Віктор Скаршевський.

За прогнозами експертів, підвищення виплат варто чекати тим, хто отримує мінімальні пенсії.

Разом з тим варто відзначити, що за декілька тижнів українці отримають перші "живі" гроші на оплату комунальних послуг в рамках програми з монетизації субсидії. Ці кошти громадяни мають спрямувати на полату послуг ЖКГ, а решту, якщо залишиться, можна залишити собі та витратити на що завгодно. Експерти підрахували, скільки реально можна зекономити на субсидіях.

Як працюватиме нова система і кого вона зачепить

Близько 3,7 млн сімей, більшість з яких пенсіонери, отримають субсидії на руки. Кошти можна буде отримувати разом із пенсією або на карти "Ощадбанку".

Головне, через що чиновники критикують систему, це загроза того, що люди не будуть платити за комуналку, а гроші просто "проїдять". Якщо ж таке станеться, то вже за два місяці, за результатами експерименту, від цієї ідеї відмовляться.

"Живими грошима" свою субсидію в березні зможуть отримати 3,7 млн сімей. Це ті, хто станом на грудень 2018 року вже були зі знижками. Якщо ж субсидію оформили в 2019 році, працюватиме інша модель монетизації (про неї пізніше).

Нагадаємо, олігарх Косюк відбере в українців гроші на хліб та курей, мільйони горбатяться на благо мільярдера.

Як повідомляв "Знай.ua", на польському кордоні невідомі зі зброєю атакували прикордонників, але отримали жорстку відсіч.

Також "Знай.ua" писав, що українцям назвали ціну за голос на виборах.

Уряд планує підвищити пенсії українців і монетизувати субсидії з початку березня