Національна акціонерна компанія (НАК) Нафтогаз запропонувала українцям самостійно вибрати тип встановлюваного лічильника газу. Про це стало відомо з повідомлення видання Хвиля.net.

Наголошується, що цю пропозицію було внесено на нараді в міністерстві енергетики та вугільної промисловості представниками НАК. Єдиною умовою є те, щоб вибраний лічильник був перевірений і оцінений на предмет відповідності вимогам технічного регламенту, затвердженого Кабміном. Крім цього, «Нафтогаз» пропонує при установці лічильників не обмежувати перелік виконавців робіт виключно облгазами.

Також повідомляється, що Міненерго і МЕРТ оцінять можливості облгазів та інших компаній з річним обсягом установки лічильників.

Нагадаємо, Нафтогаз поглинає Укргазвидобування: ціни на паливо зростуть втричі.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Майже кожен день монополіст НАК "Нафтогаз" опиняється в центрі скандалу. Оскільки це один з найбільших генераторів фінансового потоку, то і боротьба за компанію серйозна. Це пов'язано також і з виборами, які відбудуться вже 31 березня.

Нещодавно заявили про те, що Олег Прохоренко - глава "Укргазвидобування" - йде зі своєї посади. Той, кого призначать на кілька місяців виконувати обов'язки Прохоренко, може почати незворотні процеси на газовому ринку.

НАК "Нафтогаз" збирається розірвати контракт з керівником АТ "Укргазвидобування" вже 15 березня. Прохоренко у свій час міг претендувати на високу посаду, адже був членом наглядової ради. Однак контракт глави "Нафтогазу" Андрія Коболєва закінчується 31 березня - через 2 тижні після відставки Олега Прохоренка.

До чого тут вибори? Керівництво монополіста часто пов'язують з чинним керівником держави, а шанси пройти в другий тур виборів невисокі. Так само і велика ймовірність зміни керівного складу НАК, а отже у відставці глави "Украгзвидобування" мало сенсу.

Чому газ для населення може бути дорожче, ніж для промисловців? Маржа для населення повинна бути більше, тому що умовно більше домовленостей, сервісу, мереж і втрат. У компаніях менше бухгалтерії.

Нагадаємо, звідки беруться ваші тарифи на газ, тепло і воду.

Як повідомляв "Знай.uа" оприлюднені повні рейтинги кандидатів у президенти України.

Також "Знай.uа" писав, що Вакарчук готує власний політичний план.