Для власників євроблях, і для тих хто тільки збирається їх придбати, з'явилися цікаві новини. Так, український уряд 13 лютого спростив процедуру митного оформлення авто на іноземній реєстрації.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ, які посилаються на інформацію прес-служби Кабміну.

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі
Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

За інформацією журналістів, у Кабміні зазначили, що одним із стримуючих факторів митного оформлення "євроблях" є складна і тривала процедура сертифікації, в тому числі, для підтвердження відповідності екологічним нормам. Зазначимо, без результатів сертифікації таке авто не може бути розмитнено.

Мітинг власників "євроблях"
Мітинг власників "євроблях"

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Так, з метою спрощення процедури підтвердження відповідності такого автомобіля екологічним нормам при митному оформленні та першій реєстрації на рівні з сертифікатами відповідності тепер використовуватимуть техпаспорт країни останньої реєстрації.

Варто нагадати, що міністерство економічного розвитку опублікувало свіжий список елітних автомобілів, власники яких в цьому році повинні сплатити податок. Транспортний податок у розмірі 25 тисяч гривень залишається на тому ж рівні, що і в минулому році. Єдине, що змінилося, це перелік авто, за які стягується такий податок. У 2019 чиновники включили в перелік 299 марок і моделей. У минулому році список був довший на 34 моделі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 22 лютого закінчується пільговий період розмитнення евроблях. Але і ті "поблажки" влади не всім по кишені. Більшість власників євроблях думають, куди подіти авто і збувають їх за копійки. Сьогодні на сайтах оголошень можна знайти автомобіль за 500 доларів. Для чого їх купують? На перший погляд здається, що покупка "евробляхи", розмитнення якої обійдеться в 2-3 рази дорожче її вартості – не має ніякого сенсу. Але це не так. Тим більше, що розмитнювати її не обов'язково.

Нагадаємо, українські євробляхи потраплять на блакитний екран: знімають епічне кіно про розмитнення.

Як повідомляв Знай.uа форт Буаяр по-закарпатськи: реаліті-шоу показало, як розмитнити євробляхи без посередників.

Знай.uа писав, податок на авто: власники яких моделей заплатять 25 тисяч.