Терористи "Л/ДНР" змушували 46 жителів окупованих територій провести кілька годин в сірій зоні на лінії розмежування на Донбасі. Людей рятували українські бійці.

Про це стало зрозуміло зі слів представника Уповноваженого з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павла Лисянського. За його словами, такі провокації терористи влаштовують регулярно, а в цей раз через подібні дії бойовиків постраждали дві літні жінки.

Бойовики "ДНР"
Бойовики "ДНР"

"Незаконні збройні формування спеціально роблять це, щоб люди не встигли дістатися до українського пункту пропуску і залишилися в сірій зоні після його закриття. Вчора вже почали на їх сайтах та інформаційних ресурсах з'являтися повідомлення, що Україна не хоче пропускати своїх громадян, які їдуть з окупованої території. Це вже вдруге, перший був 6 грудня минулого року. Тобто, це зроблено спеціально", – каже уповноважений з прав людини.


Він підкреслює, що реакція українських вояків не змусила себе чекати. За наказом командувача штабом ООС Сергія Наєва, люди були евакуйовані в найкоротші терміни. Всі служби КПВВ повернулися, незважаючи на закриття пункту, провели всі необхідні перевірки і людей успішно вивели.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"А це дуже важко зробити, тому що потрібно на КПВВ викликати всі служби: фіскальну службу безпеки, прикордонників і т. д. Але військові приїхали і допомогли нашим громадянам. Це говорить про те, що Україна завжди буде стояти на захисті прав людей і буде робити все, щоб допомагати нашим громадянам", – каже правозахисник.

"Думаю, подібні випадки будуть повторюватися. Адже війна триває і окупанти будуть йти на провокації, щоб заявляти, що нібито Україна не захищає права своїх громадян", – каже Лисянський.

Нагадаємо, Українська ракета з "Корсара" прилетіла в саме лігво бойовиків: епічне відео

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Снаряди Путіна обрушилися на мирних жителів Донбасу

Також Знай.ua" писав про те, що Українські "боги війни" знищили КамАЗ бойовиків: відео