У січні 2019 року жителі столиці платили за рахунку за невірним реквізитами загальну суму 39 мільйонів гривень. В цьому році платити за спожиток електроенергії кияни будуть постачальнику універсальної послуги, яким нині є компанія Київські енергетичні послуги.

Замість цього, жителі Києва за звичкою платили на рахунки ДТЕК Київські електромережі. Останні обіцяли повернути гроші людям – їх автоматично перерахують протягом місяця на рахунки компанії-постачальника.

«Вони будуть перераховані на особисті рахунки клієнтів постачальника універсальної послуги. Клієнтам не потрібно оформляти для цього ніяких додаткових документів, писати заяви, телефонувати або особисто приходити в центри обслуговування клієнтів. Процес триватиме до кінця лютого.»

У зв'язку з реформою ринку електроенергії з 1 лютого 2019 постачальник універсальної послуги приймає показання лічильників, виставляє рахунки та приймає оплату за спожиту електроенергію. Саме йому треба оплачувати електроенергію, спожиту після 1 січня 2019.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Коли повернуть гроші
Якщо клієнт вірно заплатив за рахунками з електрики в січні 2019-го постачальника універсальної послуг, і у нього немає річний заборгованості перед ДТЕК Київські електромережі, то:
• у Особистому кабінеті ДТЕК Київські електромережі повинна відображатися поточна заборгованість 0 грн. і історія платежів за попередні роки.
• у Особистому кабінеті постачальника універсальної послуги відображається сума оплати за спожиту електроенергію за січень 2019 року.


Якщо клієнт помилково сплатив рахунок за спожиту в січні 2019-го електрику за невірним реквізитами, то:
• У Особистому кабінеті ДТЕК Київські електромережі буде відображатися переплата (наприклад, 200 грн.), а також історія платежів за попередні роки.
• У Особистому кабінеті постачальника універсальної послуги переплата буде відображено з 1 березня 2019.

Нагадаємо, Податки на квартири в 2019 змусять українців жити на вулиці

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Монетизація в дії: скільки реально можна заощадити на субсидіях

Також "Знай.ua" писав про те, що Борг у 80 мільярдів гривень: заплатив за себе, плати за сусіда