Нещодано в Україні набув чинності закон "Про валюту та валютні операції" й вступило в силу більше 30 послаблень. Відбулася ця подія 7 лютого.

Національний банк України зафіксував, що за тиждень, в період з 7 по 13 лютого українці купили 19 мільйонів доларів.

"Валютна лібералізація в дії: українці тепер купують валюту не тільки в касах, але і через інтернет, бізнес укладає кредитні угоди з нерезидентами без зайвих погоджень у Національному банку, а усі разом – як підприємства, так і населення – інвестують за кордон без необхідності отримання спеціальних дозволів", - повідомив Національний банк України у себе на сторінці у Facebook.

Також вони зазначили, що крім послаблень є ще кілька зручних нововведень. Наприклад, збільшили граничний термін здійснення розрахунків за експортно-імпортними контрактами - тепер він станосить 365 днів, або відмінили контроль над операціями на суму до 150 тисяч гривень. Також вони зазначили, що скасували вимоги щодо попереднього резервування бізнесом коштів у гривні, для того щоб купити валюту.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У Національному банку України зазначають, що за тиждень український бізнес зміг укласти 17 кредитних угод за новою спрощеною процедурою, а компанії інвестували за кордон близько 1,7 млн євро.

Раніше ми писали, що чеський уряд погодився вдвічі збільшити число дозволів на прийом працівників з України. Це означає, що з наступного року працевлаштуватися в цій країні зможуть 40 тисяч громадян України. Ініціаторами змін виступили чеські фірми і компанії, які отримали урядову підтримку.

Нагадаємо, Київстар поставив нечувані ціни на зв'язок: можна викидати телефони. Київстар вимикає шість інтернет-пакетів. Які конкретно тарифні плани будуть змінені, оператор не уточнив, назвавши їх застарілими.

Як повідомляв портал Знай.ua, у центрі Києва схопили небезпечну шахрайку: гіпнотизувала і відбирала останнє.

Також Знай.ua писав про монетизацію субсидій - як отримати гроші та що потрібно зробити вже сьогодні. Ця програма є також умовою Міжнародного валютного фонду в рамках виділення Україні чергового траншу.