Як відомо, дуже скоро в Україні пройдуть чергові президентські вибори. Для того, аби вони відбулися 31 березня 2019 року більш чесно та прозоро, та аби виключити факт фальсифікації, ЦВК дещо змінила.

В Україні діє 680 органів, які контролюють Єдиний державний реєстр. Виборці, яких було внесено в Єдиний реєстр, мають право голосувати.

Для того, щоб запобігти фальсифікації, сайт модернізували. У кабінеті виборця тепер є аж 5 сервісів. Кожен виборець може проконсультуватися з питання, яке його цікавить і отримати на нього відповідь. У новому розділі "Мої вибори" зберігають бюлетені. Також можна подивитися чи брала участь у виборах людина, зареєстрована в Єдиному реєстрі.

Як стало відомо, реєстр оновлюється кожен місяць з 1 по 5 число. До Єдиного державного реєстру вже звернулося більше 7000 виборців. Нововведення, які було зроблено на сайті, містяться в окремому розділі.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Варто зазначити, що не кожному вдасться подивитися інформацію іншої людини. Пошук по сайту дає змогу подивитися інформацію про конкретну людину тільки тоді, коли ви правильно напишете ПІБ. У 2014 році проголосувало менше людей, ніж значилося на сайті. На думку ЦВК, такий пошук також посприяє більш прозорим виборам, адже отримати дані про людину буде складніше.

Вибори на пост голови держави пройдуть 31 березня 2019 року у 200 округах - таке рішення прийняло ЦВК. На непідконтрольних територіях вибори президента України не відбудуться.

Нагадаємо, стало відомо, за кого готові голосувати українці, попри те, що на сьогодні українське суспільство дуже розчарувалася в діючих политиках і орієнтується виключно на людей, який поки що ніяк не асоціюються з владою.

Як повідомляв Знай.ua, Зеленський зламав всі передвиборні сценарії.

Також Знай.ua писав, що депутат БПП розкрив, скільки витрачає Порошенко на виборчу кампанію. У штабі запевняють, що білборди з Порошенком, які з'являлися до початку передвиборчої кампанії, він оплачував з власної кишені.