У центрі німецького Мюнхена провели акцію на підтримку українців, які незаконно ув'язнені в Росії з політичних мотивів.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що учасники акції принесли на площу близько 100 стільців, до кожного з яких прикріпили ім'я одного з в'язнів.

Відомо, що на акції також був присутній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент проситиме міжнародну спільноту застосувати персональні санкції проти організаторів знищення Української православної церкви у Криму.

Зокрема, Климент відзначив, що звернеться до міжнародної спільноти через агресивні наміри російських силовиків відібрати українську церкву на території Криму.

"Я хочу звернутися до міжнародної спільноти, до послів європейських країн, Сполучених Штатів Америки, Канади в Україні, щоб вони особисто взяли ситуацію під свій контроль. І щоб у разі посилення (тиску - ред.) і ліквідації української церкви на теренах Криму були введені персональні санкції", - сказав він.

Більше того архієпископ відзначив, що проситиме послів ввести персональні санкції не лише проти тих, хто підписав постаному про розірвання угоди про надання Кримській єпархії УПЦ (КП) приміщення Кафедрального собору в Сімферополі, а й безпосередньо проти керівництва Росії.

Він додав, що у разі ліквідації Собору автоматично перестануть існувати ще вісім кримських парафій української церкви. Таким чином російські окупанти повністю ліквідують залишки української церкви на півострові.

Відзначається, що окупанти вимагають звільнити приміщення на початку березня.

Варто відзначити, що 28 січня в окупованому Криму так званий арбітражний суд ухвалив вилучити з власності Кримської єпархії УПЦ КП приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира і Ольги.

Нагадаємо, Путін забарикадувався в Кремлі.

Як повідомляв "Знай.ua", Епіфаній намагається достукатися до Путіна і РПЦ.

Також "Знай.ua" писав, що експерт розповів, як Томос витравить з України "русский мір".

Колишній бранець Кремля Геннадій Афанасьєв підтримав Олега Сенцова