Політконсультант Олег Медведєв назвав найбільшу перемоги української влади на внутрішній та міжнародній арені.

Про це він розповів в ефірі одного з телеканалів.

Зокрема, за словами Медведєва українська влада змогла значною мірою зменшити загрозу "руського міра" для України, проте на території країни все ж залишились її вірні прибічники.

Крім того він додав, що надання Україні Томосу стало фактично переломним моментом для подальшої агресії Росії в Україні. Адже за твердженням більшості експертів саме РПЦ так чи інакше допомагала проросійським бойовика.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Якщо говорити про поширеність доктрини "руського миру" в Україні, то вона безумовно, зменшилася, тобто вона не зійшла повністю, в неї ще є певна кількість прибічників, але це зовсім не те, що було 5-10 років тому. І власне кажучи, не дарма кажуть зараз про геополітичну катастрофу тисячоліття для Росії, тому що, ну напевно, розпад Російської Православної Церкви і втрата нею позицій в Україні – це, можливо, навіть масштабніше, ніж розвал Радянського Союзу, який Путін назвав геополітичною катастрофою століття", – сказав експерт.

При цьому Медведєв зазначив, що деякі віряни все ж не захочуть переходити на сторону канонічної та визнаної Православної церкви України.

"Щодо єдності, я переконаний, що у тривалій історичній перспективі, безумовно, більшість УПЦ Московського Патріархату, принаймні в західній і центральній Україні, поступово перейдуть до ПЦУ. Але я свідомий того, що доволі значна частина вірян залишиться у тій структурі, яка залишається в єдності з Москвою, і в принципі, не бачу в цьому трагедії", - зазначив експерт.

Разом з тим варто відзначити, що предстоятель Української православної церкви митрополит Епіфаній розповів, що звернення з закликом звільнити незаконно утримуваних громадян та українських політв'язнів направлено керівництву Російської Федерації і РПЦ від імені Всеукраїнської ради церков.

За словами Епіфанія, дане звернення відправляється вже не в перший раз. Рада звертався до патріарха РПЦ Кирила (Володимира Гундяєва) і президента РФ Володимира Путіна ще в позаминулому році, коли більшість заручників було звільнено.

Нагадаємо, ПЦУ візьметься за визволення ув'язнених у Росії українців.

Як повідомляв "Знай.ua", священик спровокував мордобій біля храму.

Також "Знай.ua" писав, що Україна може залишитися без Томосу.

На засіданні першого Синоду ПЦУ обговорювали кадрові питання