Предстоятель Православної церкви України Епіфаній розповів, звідки священики беруть гроші. Зокрема він заявив, що православна церква України фінансується за рахунок пожертвувань віруючих, а також коштів від покупок свічок і замовних послуг.

Про це митрополит Київський і всієї України Епіфаній розповів в інтерв'ю "Радіо свобода" .

"Ми не є держслужбовцями, на відміну від, наприклад, системи, що діє в Елладської православної церкви в Греції. Це такий унікальний приклад того, що церква і держава єдині. А згідно з Конституцією України, церква і держава роз'єднані між собою", - зазначив митрополит.

Митрополит Київський та всієї України сказав, що більшість священиків в Україні виживають.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Митрополит Епіфаній

"Можливо, в Києві є багатші парафії, які можуть містити гідно священнослужителя. Якщо ми поїдемо в будь-який район, навіть Київської області, то побачимо, що священик практично виживає. Він не має можливості навіть вижити за рахунок свого приходу. Тому веде якесь господарство він з певною діяльністю для того, щоб забезпечити свою сім'ю", - здодав Епіфаній.

У той же час Епіфаній розповів, що священиків в Україні вистачає, але проблема полягає в тому, що громада не може утримувати священнослужителя.

Митрополит Епіфаній пройшов інтронізацію у суботу, 3 лютого. Інтронізація — це зведення на престол, офіційний початок виконання обов'язків. Владика Епіфаній вже отримав жезл від патріарха і є чинним митрополитом ПЦУ.

Нагадаємо, що митрополита Епіфанія офіційно інтронізували: подробиці. Участь у дійстві взяли участь близько 150 осіб: константинопольські ієрархи, гості, верховне духовенство.

Як повідомляв "Знай.uа", митрополит Епіфаній збентежив заявою щодо Донбасу та Криму: останній форпост Путіна.

Раніше "Знай.uа" писав, що Епіфаній пояснив, навіщо пом'янув патріарха Кирила: так треба, амінь.