Під час богослужінь глава Православної церкви митрополит Епіфаній згадує патріарха Російської православної церкви Кирила тільки тому, що це необхідно згідно з канонічним приписом православної церкви, яка зберігає в собі довгоочікуваний Томос.

Про це стало відомо завдяки повідомленню українських ЗМІ, які посилаються на власні джерела.

Епіфаній
Епіфаній

"До отримання томосу навіть після обрання мене як предстоятеля я не поминав в диптиху патріарха Кирила. І ми не молимося за патріарха Кирила. Але виконуємо канонічні приписи православної церкви та приписи, що містяться в томосі. Ми молимося за єдність православної церкви. Тобто поминаємо всіх предстоятелів помісних православних церков. Тому і в диптиху серед них є і предстоятель РПЦ, патріарх Кирило", - пояснив Епіфаній в інтерв'ю Радіо Свобода.

Українська церква прагне бути визнана іншими помісними церквами, тому повинна дотримуватися канонічного порядку, зазначив він.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

патріарх Кирилло
патріарх Кирилло

"Подобається чи не подобається, але ми повинні чимось жертвувати заради того, щоб в майбутньому отримати краще", - сказав Епіфаній.

Варто нагадати, що сьогодні, в неділю, 3 лютого, проходить інтронізація глави Православної церкви Епіфанія. Церемонія триває на літургії в Соборі Святої Софії Київської. Інтронізація — це зведення на престол, офіційний початок виконання обов'язків. Владика Епіфаній вже отримав жезл від патріарха і є чинним митрополитом ПЦУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тоді як православні церкви в Україні об'єднаються, завершиться війна на Донбасі, а окупований Крим повернуть Україні. Таку позицію висловив в інтерв'ю "Радіо Свобода" митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

"РПЦ має великий вплив. І ми віримо в те, що коли ми згуртуємося, всі православні українці єдиної помісної православної церкви, завершиться війна на Донбасі і Крим буде повернуто Україні",- зазначив він.

Нагадаємо, у Києві терміново госпіталізували афонського ченця: їхав до Епіфанія.

Як повідомляв Знай.uа в Україні набув чинності новий закон про церкви і секти: деталі.

Знай.uа писав, Патріарх Кирил зібрався в Україну: зустрінуся зі "своїм" народом.