Під час засідання Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті РФ глава Кремля Володимир Путін зробив заяву щодо подальшої долі незаконно ув'язненого в Росії Олега Сенцова.

Володимир Путін
Володимир Путін

Про це він заявив у відповідь на прохання кінорежисера Олександра Сокурова, передають російські ЗМІ.

"Олександр Сокуров знову звернувся до президента з проханням звільнити Олега Сенцова, президент пообіцяв подумати над тим, що можна у цьому напрямку зробити, не чекаючи зрушень з українського боку", - повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

При цьому, за словами речника російського президента Дмитра Пєскова, Путін "наголосив на правовому аспекті цієї справи".

"Він саме звертав увагу на правовий аспект цієї справи і, що стосується Сенцова, він неодноразово свою позицію озвучував", - заявив він.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

Варто зазначити, що раніше Сокуров вже закликав звільнити свого українського колегу.

Нагадаємо, єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню ЄС Йоханнес Хан закликав РФ звільнити незаконно утримуваного режисера Олега Сенцова для вручення премії Сахарова.

Раніше Знай.uа писав про те, що з'явилися позитивні новини про стан здоров'я в'язня Кремля українського режисера Олега Сенцова. Так, за інформацією колег режисера, Олег відчуває себе краще, але ще знаходиться в санчастині.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

Про це виданню "Крым.Реалии" повідомив російський режисер Асколь Куров.

"Він виглядає набагато краще, ніж під час голодування. Сенцов йде на поправку, набирає вагу. Але як і раніше залишається в медсанчастині під наглядом лікарів, тому що до цих пір незрозуміло, які можуть бути наслідки такого тривалого голодування", – розповів Аскольд Куров.

Також Знай.uа повідомляв, що у Києві відбулася презентація виданої англійською мовою книги Олександра Мимрука "Олег Сенцов" .