З'явилися позитивні новини про стан здоров'я в'язня Кремля українського режисера Олега Сенцова. Так, за інформацією колег режисера, Олег відчуває себе краще, але ще знаходиться в санчастині.

Про це виданню "Крым.Реалии" повідомив російський режисер Асколь Куров.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

"Він виглядає набагато краще, ніж під час голодування. Сенцов йде на поправку, набирає вагу. Але як і раніше залишається в медсанчастині під наглядом лікарів, тому що до цих пір незрозуміло, які можуть бути наслідки такого тривалого голодування", – розповів Аскольд Куров.

Нагадаємо також, що у незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова виявлено органічні зміни серця, печінки і нирок через тривале голодування. Про це розповів його адвокат Дмитро Дінзе.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Нагадаємо той факт, що Сенцова засудили у Російської Федерації до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Відомо, що суд РФ визнав його винним у створенні в Криму терористичної спільноти і керівництві їм, замах на придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів, двох терористичних актах та підготовку ще одного теракту. У свою чергу Сенцов своєї провини не визнав.

Варто нагадати, що єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню ЄС Йоханнес Хан закликав РФ звільнити незаконно утримуваного режисера Олега Сенцова для вручення премії Сахарова. Про це він написав у мікроблозі Twitter. Зараз вже відомо, що на наступному тижні ув'язненого у Росії українського режисера Олега Сенцова буде нагороджено премією Сахарова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Павло Клімкін розкритикував роботу Державної міграційної служби України. Приводом став інцидент з сестрою режисера Олега Сенцова Наталією Каплан, у якій служба не приймає документа на продовження дозволу на проживання. Про те Клімкін повідомив на офіційній сторінці в Facebook. Міністр додав, що жінка була змушена 17 разів здійснити візит в ДМС, однак ніякого прогресу не було і тільки після особистого втручання "завтра обіцяють нарешті прийняти її документи".

Нагадаємо, легендарний режисер оголосив бойкот Росії на підтримку Сенцова.

Як повідомляв Знай.uа Олег Сенцов став лауреатом престижної міжнародної премії.

Знай.uа писав, справжнє пекло: тривожний лист від Сущенка сколихнув мережу.