У понеділок, 18 лютого, в Україну знову прийде незначне похолодання. Причиною цьому стане атмосферний фронт, який знизить температурні позначки у всіх областях країни.

Про це повідомила відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За її словами, весняна погода і яскраве сонце ще порадують, однак стовпчики термометрів показуватимуть більш низькі оцінки.

Найтепліше буде у західних і південних областях. Там температурні позначки досягнутий +5...+8 градусів. А ось найхолодніше буде в північних і східних регіонах. У Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській і Запорізькій областях повітря прогріється до +2...+4 градусів.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Грійтеся сьогодні, бо завтра холодний атмосферний фронт принесе, хоч і невелике, проте похолодання. Темепература повітря...

Geplaatst door Наталка Діденко op Zondag 17 februari 2019

У той же час Укргідрометцентр прогнозує, що 18 лютого в Україні збережеться сонячна і суха погода. Вітер північно-західного напряму теж буде незначним – 5-10 метрів за секунду.

У Києві в понеділок також буде сонячно і без опадів, стовпчики термометрів покажуть +4...+6 градусів.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії, у Києві 18 лютого найвища температура вдень була зафіксована на позначці 11,2 градусів тепла у 2002 році, найнижча вночі – на позначці 21,2 градусів морозу у 1985 році.

карта Укргідрометцентру на 18 лютого

Народний прогноз погоди в Україні

18 лютого відзначається день пам'яті мучениці Агафії. Святу Гафію називали «поминальницею», тому що в цей день було прийнято поминати пращурів. У народі відзначали, якщо у цей день мороз, то весна буде «дружною», а літо — сухим і спекотним.

Нагадаємо, синоптики попереджають українців, що після приходу антициклону слід приготуватися до ще однієї хвилі прохолодної погоди, яка, займе досить не багато часу.

Як повідомляв портал Знай.uа, на початку робочого тижня температура повітря почне знижуватися і в деяких областях очікуються морози до 10 градусів тепла. Вже 19 лютого в Україну прийдуть справжні морози.

Також портал Знай.uа писав, що під Запоріжжям у лютому зацвіли перші кульбаби. Незважаючи на те, що зараз середина лютого, на вулиці вже теплішає. Проглядають перші промінчики сонця, завдяки яким і з'являються жовті квіти.