У вівторок, 19 лютого, на території України буде переважати суха і сонячна погода. При цьому температурні позначки між південно-західними і північно-східними регіонами будуть істотно відрізнятися.

Про це повідомила відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За її словами, сонячна і суха погода посеред лютого викликана антициклоном і високим атмосферним тиском.

Так, тепліше всього 19 лютого буде в західних областях. Зокрема, на Буковині, Прикарпатті та Львівщині стовпчики термометрів сягнуть відміток +9...+11 градусів. Також досить тепло буде і в південних регіонах країни. Наприклад, на Миколаївщині повітря прогріється до +5...+7 градусів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

У той же час найхолодніше буде в деяких північних і східних областях. На Сумщині, Харківщині та Луганщині температура повітря протягом дня не буде підніматися вище -1...+1 градусів.

Неділя, вже й понеділок, постачають багато сонця в Україну. Це все - антициклон, область високого атмосферного тиску,...

Geplaatst door Наталка Діденко op Maandag 18 februari 2019

У свою чергу, український Гідрометцентр прогнозує, що у вівторок антициклон переміститься в Україну з півночі Європи і прихопить із собою холодне повітря. Вночі стовпчики термометрів покажуть 3-9° морозу, а вдень температура складе 3-8° тепла. Вітер південний, 5-10 м/с.

У Києві очікується суха і сонячна погода. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура вночі 5-7° морозу, вдень 4-6° тепла.

Народний прогноз погоди в Україні

19 лютого вшановується пам'ять преподобного Вукола Смірнського. Морози у цей день обіцяють бурхливу весну і сухе спекотне літо. А на самі морози вказувала вода у криницях: якщо вона підіймається, то слід чекати морозної погоди. Також морози передвіщав північний вітер і зозуля, яка кує на сухому дереві.

карта Укргідрометцентру на 19 лютого

Нагадаємо, що синоптики попереджають українців, що після приходу антициклону слід приготуватися до ще однієї хвилі прохолодної погоди, яка, займе досить багато часу.

Як повідомляв портал Знай.иа, народний синоптик Леонід Горбань розповів, що початок весни в Україні не принесе тепла – весняної погоди українцям слід чекати в кінці березня, а до цього часу країна залишиться у владі зимових морозів.

Також портал Знай.иа писав, що для метеозалежних людей лютий 2019 року видався досить складним. Але місяць ще не закінчився. І у фахівців є погані новини. Через сильні магнітні бурі, а в лютому їх ще мінімум два, українцям загрожує погане самопочуття.