На українців очікує чергове планове підвищення акцизів на сигарети.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на дані уряду.

В результаті анонсованих змін у найближчі роки пачка сигарет коштуватиме мінімум 100 гривень.

Генеральний директор Директорату громадського здоров'я МОЗ України Андрій Скіпальський вважає, що через підвищення цін мільйони українців позбудуться шкідливої звички.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Навіть підвищення ціни на 5-6 гривень в 2019 році продовжить зниження споживання сигарет, відповідно, буде позитивний ефект для всього населення України, переважно курців", - вважає Скіпальський.

Чиновник підкреслив, що підвищення акцизів є найдієвішим способом боротьби з курінням.

"Є міжнародна формула, що підвищення ціни на цигарки на 10% призводить до зниження споживання сигарет на 2-5% в залежності від бідності чи багатства країни. В минулому році у нас в середньому зросли акцизи на 30%. Ціну підвищили вище рівня акцизів. в середньому ціна на сигарети виросла на 24% при рівні інфляції в 9,8%. тобто в чистому вигляді - на 14%. і ми маємо падіння продажів і вживання на рівні 17%. при цьому надходження до державного бюджету зросли на 10% ", - резюмував Скіпальський.

У МОЗ уточнили, що кількість курців серед українців постійно зменшується.

Нагадаємо, мільйони українців кинуть палити завдяки плановому підвищення акцизів на сигарети.

Про це зазначив генеральний директор Директорату громадського здоров'я МОЗ України Андрій Скіпальський.

Так, за попередніми підрахунками вже невдовзі пачка сигарет коштуватиме в Україні близько 100 гривень, що сильно зменшить цінову доступність шкідливого продукту.

Як повідомляв раніше Знай.ua, за рік одна з найулюбленіших страв українців стала дорожчою майже вдвічі.

Експерти підрахували індекс здорожчання вареників з картоплею.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Також Знай.ua писав про те, що люди, які курять більше пачки сигарет на день, ризикують назавжди зіпсувати собі колірний зір.