В Україні стане менше місць для куріння, а тютюнові вироби приберуть з вітрин. Український парламент готує нові обмеження для споживачів сигарет. Нововведення прописано в законопроекті №4030а. Відомо, що нардепи повинні проголосувати за новий закон вже 4 грудня.

Виходить, якщо закон приймуть, то курити стане по-справжньому невигідно, штрафи зростуть в два рази. Варто нагадати той факт, що в даний момент штраф за куріння в громадському місці становить від 51 до 170 гривень. А може стати 340 гривень. Про це пише "Сегодня".

Буде і менше місць для куріння. Зараз закон дозволяє палити в приміщеннях, якщо там є вентиляція і урна для окурків. Такі "курилки" облаштовують на підприємствах, в готелях, на вокзалах. Депутати хочуть заборонити їх в будь-якому місці, де є чотири стіни і стеля. Це означає, курити заборонять на засклених балконах, терасах кафе і ресторанів.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Пачка подорожчає на 5-7 гривень

З приходом 2019 року сигарети подорожчають. Так, з Нового року акциз на тютюнові вироби має зрости на 20%. Плюс парламент підтримав пропозицію Кабміну піднімати акциз ще й на рівень інфляції. У 2019 році інфляція складе 6,3%, прогнозують в НБУ. Тому сигарети з фільтром в 2019-му подорожчають ще на 5-7 грн. Подорожчання стане відчутним в березні-квітні, оскільки в торгових точках будуть залишки сигарет, закуплені в 2018-м.

Варто нагадати, що 47-річний українець віз до Угорщини понад 1000 пачок сигарет. Але на шляху контрабандиста стали прикордонники відділу "Горонглаб". Помітивши наряд, чоловік спробував втекти. Військовослужбовці затримали зловмисника і доставили в прикордонний підрозділ, де відносно нього було складено протоколи за адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені зробили черговий висновок про шкоду нікотину. Як виявилося, у тих, хто любить задумливо вдихати дим, страждають не тільки серцево-судинна система, шкіра і легені, але їм скоро і думати буде нічим. Виявляється, куріння погіршує увагу, пам'ять і здатність до навчання – тобто, засвоєнню нової інформації. Такі результати дослідження вчених з Грацкого університету.

Нагадаємо, чай кава і сигарети: для полонених українських моряків "скинулося" усе СІЗО, злочин Путіна шокував навіть бувалих.

Як повідомляв Знай.uа велосипед-амфібія, портативна сауна і тримач для сигарет: 10 найдивніших винаходів минулого.

Знай.uа писав, небезпечніше за куріння та ожиріння: нічна робота провокує розвиток страшної хвороби.