ВООЗ стверджує, що вживання в їжу пальмової олії веде до ожиріння і розвитку хронічних захворювань у світовому масштабі, а його виробництво завдає непоправної шкоди природі. Причому ця шкода порівняємо з тим, що несе тютюнова і алкогольна промисловість.

Про це пишуть "Факти".

Втім так не вважають виробники різноманітних продуктів, куди активно додають цей інгредієн, часто замінюючи цією дешевою сировино справжнє молоко.

масло, фальсифікат

Тим не менше 48 наукових досліджень, результати яких лягли в основу доповіді, доводять, що збільшення споживання пальмової олії в 23 країнах світу прямо пов'язано з підвищенням там рівня смертності від ішемічної хвороби серця. У медиків також не викликає сумнівів, що пальмова олія систематично підвищує вміст у крові "поганого холестерину" (ЛНЛП), який є причиною атеросклерозу.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще
Так, цей продукт можна виявити практично у всіх напівфабрикатах.

м'ясні продукти

Влив на організм

При цьому вміст насичених жирів у пальмовій олії істотно вище, ніж у інших рослинних оліях. Як за цією ознакою жири рослинного походження традиційно вважаються менш шкідливими, ніж тваринні.

рослинні жири

Не дивлячись на те, що ще 2003 році Всесвітня організація охорони здоров'я заявляла про шкоду пальмової олії на органзім людини та закликала відмовитись від ї використання, втім серед виробників ніхто не прислухався до порад медиків. З тих пір його виробництво і споживання в світі зросла вдвічі, а в загалом з 1995 по 2017 рік чотири з гаком рази! Річний оборот галузі досяг вже 60 мільярдів доларів! Під плантації відведено 27 мільйонів гектарів. У галузі задіяно 6 мільйонів чоловік. Зрозуміло, що одразу впоратися з таким монстром неможливо.

виробництво пальмової олії, збір врожаю

ВООЗ закликає зобов'язати виробників чітко вказувати при маркуванні наявність навіть невеликої кількості пальмової олії в тих чи інших продуктах, однак ми можемо найчастіше знайти лише напис на етикетці: "жири рослинного походження". Саме ця фраза повинна настрожити покупців та відмовитись вживати такий продукт, особливо не рекомендовано давати таку їжу дітям.

Нагадаємо, експерти спрогнозували стрибок цін на продукти в лютому.

Як повідомляв раніше Знай.ua, міністр-дієтолог відсвяткував новорічні канікули так, що за ті гроші могли б прогодуватися пенсіонери протягом 10 років.

Також Знай.ua писав, що фахівці розповіли, як зимова погода вдарить по цінах на фрукти та овочі.

Дивіться: Все про пальмову олію