У понеділок, 18 лютого, дев'ять окупантів були знищені, ще один узятий в полон в результаті бойових дій на Донбасі, про що повідомляють у прес-службі Операції Об'єднаних сил в Facebook. Разом з тим стало відомо і про чотирьох поранених українських військових.

У повідомленні сказано: "18 лютого російські окупаційні війська 12 разів порушили режим припинення вогню, з них 10 разів — із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів калібрів 120 і 82 мм з витратою 117 снарядів і мін. Крім того, супротивник вів вогонь по українським укріпленням з протитанкових ракетних комплексів, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї".

Військові розповіли: "У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупантами здійснено також шість обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил: двічі — з мінометів калібрів 120 і 82 мм, а також зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів — в районі населеного пункту Катеринівка". Позиції поблизу Кримського, Новотошковского і Травневого потрапили під обстріл".

В смузі дій оперативно-тактичної групи "Схід" українські опорні пункти були обстріляні шість разів. Противник атакував їх в районі Водяного, Мар'їнки, Опитного, Лебединського та Павлополя.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що тимчасово окупований Донбас у своєму розвитку скотився до рівня 90-х років, завдяки зусиллям путінських бойовиків. Незважаючи на те, що на вулицях відносно спокійно, зарплат на підприємствах не дочекатися, ціни на продукти і послуги захмарні, та й на Україну до родичів вирватися не так вже й просто.

Як повідомляв портал "Знай.uа": мережа шокована відео, на якому відображені російські війська на шляху до української території. У коментарі зазначено, що колона військової техніки знята в Ростовській області і направляється до нашого кордону.

Також "Знай.uа" писав, що один з Путінських посіпак відкрито заявив про те, що без військової операції конфлікт на Донбасі вирішити не вийде. Цілком очікувано, що подібні мови отримали підтримку серед жителів країни-агресора.