Нещодавно комітет телебачення та радіомовлення України визначив 19 книг російських авторів, які містять у собі пропаганду держави-агресора, та заборонив їхній ввіз на територію України.

До списку заборонених книг увійшли книги видавництва "Альпіна Паблішер", зокрема книга російського бізнес-консультанта Сергія Бахтерева "Як працювати в робочий час: правила перемоги над офісним лайфхаком", яка базується на принципах російських органів влади. Також до України заборонено ввозити книгу Іоря Намаконова "Кросфіт мозку: Як підготувати себе до рішення нестандартних завдань", в якій постійно повторюються слова, що Росія - надзвичайна країна з такими ж громадянами.

У "чорний список" Держкомтелерадіо також потрапили книги видавництва "Ексмо" - "Грузинська кухня: любов на смак" Ніно Біліходзе, "Світ вікінгів. Повсякденне життя Дітей Одіна" (у цій книзі культурні пам'ятки часів Київської Русі класифікуються як російські) Мартіна Догерті. Остання, крім перекручених історичних фактів також містить багато змістових помилок.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також заборонили ввіз книги "Записки практикуючої відьми" Наталі Малиновської видавництва "АСТ".

Кілька дитячих книг радянського періоду теж заборонили ввозити до України, адже в них міститься комуністична символіка.

Нагадаємо, 19 лютого 1878 американський винахідник Томас Едісон запатентував прилад для механічного запису і відтворення звуку, який назвав фонограф. Цей винахід став початком ери аудіозапису.

Як повідомляв "Знай.ua", Україна вже дуже давно намагається вирватися у лідери на пісенному конкурсі Євробачення. Ніхто досі не забув прорив Руслани з її "Дикими танцями", які мало не довели співачку до нервового зриву та неймовірний виступ Джамали, яку слухали із завмиранням серця.

Також "Знай.ua" писав, що у вівторок, 19 лютого, стало відомо про те, що в Запоріжжі місцеві жителі виявили дивний будинок-хатинку. Так, фотографії "будівлі" зробили в районі Бабурка.