З 22 лютого 2019 року Нацбанк введе в обіг нову банкноту. Найбільша купюра в 500 гривень матиме лише одну відмінність від старої (зразка 2015 року).

Про це повідомили представники Національного банку України.

500 гривень відрізнятимуться лише одним елементом — підписом нового голови НБУ. Замість розчерку попереднього керівника центробанку Валерії Гонтарєвої на грошах з'явиться автограф його нинішнього очільника — Якова Смолія.

гроші

У регулятора уточнили, що нові випуски великого номіналу потрібні, щоб активніше замінювати старі купюри в грошовому обороті. За словами представників Нацбанку, на складах практично не залишилося "гонтаревських" п'ятисоток.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

При цьому в НБУ не повідомляють про кращий захист банкнот. Наразі про їх впровадження не йдеться. Хоча раніше сам Нацбанк повідомляв, що саме п'ятисотка є самою підроблюваною купюрою в країні (45% всіх підробок). І хоч з фальшивками активно борються в Україні, проте підробки все ще "гуляють".

Водночас українці і далі зможуть користуватися банкнотами попередніх років випуску.

друк грошей в Україні

Варто нагадати, що влітку 2019 в обіг введуть нову монету номіналом 5 гривень, яка має замінити паперові гроші. Таким чином, вже за кілька років Україні повністю замінить паперові гривні дрібних номіналів (1, 2, 5, та 10 грн) монетами, за прикладом країн Європейського союзу.

Українцям вже показали, як виглядає новий п'ятигривеник.

нові монети

Нагадаємо, спеціалісти дали прогноз щодо курсу долара на кінець тижня.

Як повідомляв портал Знай.ua, ціни на товари і послуги обганяють доходи українців.

Також Знай.ua писав про те, що платіжні системи Visa та MasterCard підняли тарифи для банків. Що це означає та за що нам доведеться переплачувати?

Дивіться: Чого чекати від курсу валют у 2019