Чи стали українці жити не "по-новому", але хоча б краще? Багато хто шукає відповідь на це питання у знаковий і страшний для нас день, коли вшановують героїв Небесної Сотні.

День героїв Небесної Сотні
День героїв Небесної Сотні

Прояснити ситуацію, опираючись на власну думку, спробував співробітник транспортного управління за один з учасників "Зе! Команди" Зеленського Роман Мусійчук на сторінці у Facebook. За його словами, всі обіцянки чинної влади не дали результатів – достатньо краєм ока поглянути на ситуацію, що склалася у регіонах:

"Ось ці люди 28 років обіцяють українцям реформи, краще життя, европейські зарплати, не дороги, а українські автобани... Обіцяють побороти корупцію, бандитів посадити в тюрми, свободу слова, европейські пенсії та інше..... 28 років обіцянок, 28 років реформ....Останні 4 роки країна живе реформами, українці звикли вже до слова "реформа", вони вже бояться цього слова, бо сьогодні "реформа" - це підвищення цін на все..... Доріг немає, ліси та надра розкрадають, землю дерибанять, заводи, об'єкти комунальної та державної власності продають за безцінь, малий бізнес знищено, середній душать, люди з країни евакуюються, перспектив для молоді немає...... То в чому і де реформи? І знову будемо їх обирати за брехливі обіцянки, а не реальні справи?", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Багато в чому такі твердження резонні, хоча б з огляду на світову статистику, згідно якої ми давно і впевнено, на жаль, пасемо задніх, у порівнянні з іншими.

економічна криза
економічна криза

В новому звіті МВФ по показнику ВВП на душу населення нас обійшла Молдова, а ми обійшли Папуа Нову Гвінею. В новому звіті МВФ не тільки збільшено показник ВВП України, але було переглянуто ВВП і інших країн.

Кардинально було змінено показники Молдови, що призвело до суттєвого покращення її результатів:

ВВП Молдови в World Economic Outlook April 2018 (млрд дол):

2015 - 6.496

2016 - 6.773

2017 - 8.085

ВВП Молдови в World Economic Outlook October 2018 (млрд дол):

2015 - 7.614

2016 - 7.965

2017 - 9.556.

Це призвело і до суттєвого покращення показника ВВП на душу населення Молдови.

Тепер Молдова займає 133 місце в світі 2694.469 дол ВВП на душу населення, а Україна 134 місце в світі 2656.01 дол ВВП на душу населення. До речі офіційна зарплата в Молдові також суттєво більша, ніж в Україні.

Середня офіційна зарплата в другому кварталі 2018 року:

Молдова - 375.82$ (6369.8 леїв)

Україна - 325.53$ (8529 грн)

Крім того, за розміром офіційної середньої зарплати Україна також займає останнє місце в Європі.

Дивіться: У пошуках кращого життя: чому українці масово виїжджають за кордон

Нагадаємо, Маріуполь здригнувся від потужного обстрілу

Як повідомляв портал "Знай.ua", у справі катастрофи MH17 з'явився головний підозрюваний. Також "Знай.ua" писав, що Гордон показав, що буде між Україною та Росією зовсім скоро.