В Україну повернуться сильні морози та снігопади. Різке погіршення погодніх умов відбудеться з четверга, 21 лютого, й триватиме до неділі, 24 лютого.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"22-24 лютого зміна погодних умов 22 лютого в західних, південних, Житомирській, Вінницькій, Кіровоградській та Донецькій областях - помірний сніг (відновлення снігового покриву висотою 1-6 см), місцями налипання мокрого снігу, в Карпатах - сніг, зниження температури в Україні вночі до -3, -10 градусів, вдень до 0, - 6 градусів", - відзначили в прес-службі.

За даними Укргідрометцентру, 21 лютого в більшості областей України будуть сильні пориви вітру, вони сягатимуть 15-20 м / с.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Відомий український синоптик Наталя Діденко заявила, що 22 лютого буде сильний мокрий сніг, хуртовини, штормовий вітер, ожеледиця. Вона також зазначила, що такі зміни погоди можуть негативно позначитися на самопочутті людей.

"Лише на півночі опади не будуть сильними, максимум помірними, але холодно", - додала вона на своїй сторінці у Facebook.

На вихідних, 23 та 24 лютого утримається холодна без опадів погода з температурою вночі -6, -12 градусів, вдень - 2, -7 градусів.

"У Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Луганській областях вночі буде -12, -18 градусів, вдень - 5, -10 градусів", - уточнили в прес-службі.

Нагадаємо, що 164 роки тому французький астроном Урбер Левер'є вперше презентував на публіці синоптичну карту.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в лютому погода більше нагадувала весняну, в деяких регіонах країни навіть зацвіли кульбаби. Однак, за словами синоптиків, скоро ситуація зміниться. Слід готуватися до нового похолодання.

Також "Знай.ua" писав, Погода на тиждень: на українців чекають пекельні випробування, багато дощів і сніг. З п'ятниці суттєво похолоднішає у всіх областях країни.