У середу, 20 лютого, стало відомо, що пенсіонерка в Тернопільській області зазнала шахрайства, в результаті чого відкрили кримінальне провадження. Тепер жінці доведеться повернути 20 тисяч гривень, які вона отримала в якості субсидій на опалення житлової площі. Про це повідомляє "Сегодня".

Так, пенсіонерка Ганна Вакула була неприємно здивована, коли дізналася, що місцева поліція відкрила на неї справу.

"Я їм казала – якщо я такий злочинець, як ви дізналися, що я купила квартиру? У пояснювальній я написала, що це квартира сина", – розповіла Вакула.

Як з'ясувалося, жінка не вказала в декларації придбану квартиру, коли оформляла субсидію.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Є ймовірність, що вона може і не знала, оскільки діти перебувають за кордоном і придбали нерухомість в Івано-Франківську, яку зареєстрували на неї. Можливо, дійсно жінка не розуміла цього вчинку", – припустив начальник відділу комунікації ГУ НС України в Тернопільській області Сергій Крета.

Варто відзначити, що після цього випадку пенсіонерку змушують повернути державі 20 тисяч гривень. І це при тому, що пенсія, яку отримує жінка, трохи вище півтори тисячі. У виконавчій службі їй запропонували віддавати держборг невеликими частинами.

Нагадаємо, що монетизація субсидій буде відбуватися разом з виплатою пенсії або шляхом виплати готівки в касах державного "Ощадбанку". Пенсіонерам вже повідомили, що вони отримають виплати від держави для оплати комуналки вже в березні.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні борг за комунальні послуги досяг 55 мільярдів грн. Середній борг на одну сім'ю - 3,7 тисяч грн. Все частіше на користувачів комунальними послугами подають до суду постачальники.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні ухвалили проект про перерахунок виплат окремої категорії пенсіонерів. Тим, чия пенсія становила понад 5 тисяч гривень в рамках закону «Про загальнообов'язкове пенсійне страхування» до виплат ще додадуть зверху тисячу гривень.