У Львові учні зняли практично п'ятдесят відео, де розповідають про шкоду суржику. Про це розповідає вчителька цих милих діточок Іванна Рижан.

Вчителька розповіла, що багато дітей розмовляють суржиком і це треба виправляти. Для цього Іванна Рижан придумала завдання, яке діти повинні були виконувати в ігровій формі. Учням слід було уважно слухати однокласників, читати оголошення, вслухатися в мову батьків і виявляти суржики. Потім потрібно було в словниках знайти відповідність українською мовою і зняти відео на цю тему. Цікаво, що вийшло?

Руслан Ємельянов, учень третього класу, розповідає, що таке суржик. Хлопець зібрав двадцять прикладів, серед яких часто вживані слова - блюдо (страва), засипати (засинати), раздражає (дратує), рибак (рибалка). Всі ці слова - суржики, і в українській мові їх немає.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Вікторія Гута, учениця шостого класу, також приєдналася до виконання завдання і продемонструвала свої приклади суржику.

Учні сьомих класів теж приєдналися.

І п'ятикласники також в темі.

Дітки, починаючи з третього класу, взяли участь у, так званому, флешмобі. Дійсно, такі завдання в ігровій формі допоможуть нашій нації стати освіченими. Особливо цікаво виглядає це, коли українській мові нас вчать діти.

Нагадаємо, державна мова України полонила серця європейців. Наша рідна мова зайняла восьме місце в топі найпопулярніших серед європейського населення.

Як раніше повідомляв Знай.uа, співробітниця "Укрзалізниці" потрапила в епіцентр скандалу через українську мову. Військовий попросив обслуговувати його державною мовою, а співробітниця ресторану в поїзді відмовилася, мовляв, на якій хочу на такій і розмовляю.

Знай.uа писав, телеканали України були оштрафовані за російську мову в прямих ефірах. До речі, телеканали повинні дотримуватися встановлених правил і випускати максимальну кількість контенту українською мовою.