Соратники убитої херсонської активістки Катерини Гандзюк повідомили, що до вбивства жінки причетний керівник Нацполіціі Херсонської області Артур Меріков.

За словами активістів, саме Меріков попередив кримінального авторитета, організатора вбивства, Олексія Левіна (Москала) про те, що за ним ведеться спостереження. На наступний день Левін втік в Домінікану.

Про це інформують соратники Гандзюк на сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк" в Facebook.

Відзначається, що в злочині зав'язані десятки слідчих, оперативних співробітників, які фальсифікували справу про вбивство і вели її по хибному сліду. При цьому вони продовжують служити в поліції, їх просто "сховали" подалі від Главку в районних відділеннях поліції Херсонщини.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За даними активістів, підлеглий глави Нацполіціі Херсонщини Сергій Курділов, який вів слідство по хибному сліду, є кумом організатора вбивства Гандзюк - Сергія Торбині (Опера). Курділов, як і Меріков, продовжують служити в поліції. При цьому Меріков ще й отримав звання "генерала поліції третього рангу" в той час, коли Катя Гандзюк перебувала в лікарні після замаху.

"За нашими даними, зараз керівництво Нацполіціі збирається відсторонити Артура Мерікова з посади начальника. Його місце з приставкою " в.о." займе його нинішній заступник Микола Цап. Але нас цікавить інше. Чи буде Меріков затриманий і чи побачимо ми його на лаві підсудних за покриття особливо тяжкого злочину? ", - повідомляють активісти.

Артур Меріков – поки що керівник Нацполіції Херсонської області. Він причетний до вбивства Катерини Гандзюк. І буде...

Geplaatst door Хто замовив Катю Гандзюк? op Woensdag 20 februari 2019

Нагадаємо, Мангер вперше назвав вбивцю Гандзюк.
Адвокат підозрюваного Мангера заявив, що Катерина Гандзюк була позаштатним агентом СБУ з позивним "П'ята". Керівник спецслужби в Херсонській області Даниїл Доценко використовував активістку у власних цілях для протистояння з органами поліції областів. За словами адвоката, саме Доценко замовив напад на Гандзюк.

Як повідомляв портал Знай.ua, убивця Гандзюк заявив в суді, що хотіли зламати ноги, а з кислотою перестарались.

Також Знай.ua писав, голові Херсонської облради оголосили підозру у справі Гандзюк, міг бути організатором.