При слові операція, в українців виникають одразу асоціації з витратами. Якщо операція - це завжди платно та дуже дорого. Однак, згідно нової медичної реформи, деякі оперативні втручання повинні робити негайно та безкоштовно.

В Україні при гострому інфаркті екстрено у найближчі години мають провести стентування.

Про це інформує "РБК-Україна".

операція

Із 2017 року, коли МОЗ почали централізовано закуповувати стенти – необхідні для операції матеріали, у 100% випадків мають ставити українцям безоплатно. Однак сучасні реалії показують зовсім іншу картину.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Журналіст розповів про своє гучне розслідування щодо тіньових схем і величезних статків скандального хірурга Бориса Тодурова, директора Інституту Серця.

Журналіст підкреслює, що кожен українець, якому потрібна така операція, повинен вимагати послуг безкоштовно, за них вже сплачені податки. А також ті препарати, які держава закупила та фінансує з держбюджету.

проблеми з серцем

"При гострому інфаркті успішна операція має бути зроблена протягом двох годин, і людині ніколи у цей час з'ясовувати стосунки і добиватися справедливості. Сама трагедія ситуації полягає у тому, що людина або її близькі не мають змоги й часу ефективно захистити свої права. Вони не мають часу на з'ясовування стосунків із керівництвом клініки або із керівництвом Інституту", - каже він.

коронарне стентування

Щодо розподілу стентів, то раніше їх передавали на область з розрахунку до кількості населення. Зараз їх поставляють напряму в лікарні відповідно до потреб.

"Чим більше таких операцій там роблять, тим більше стентів дають клініці", - додає автор.

Крім того, такі операції проводять у великих містах в Україні і ці центри надають якісні послуги на рівні європейському. Тому українцям немає необхідності їхати до столиці.

Крім того, ці центри (є у Харкові, Дніпрі та ін.) 100% державні, а не приватні, мають нове обладнання та безкоштовно проведуть операцію. І про такі центри потрібно більше говорити.

Нагадаємо, лікар-педіатр Євген Комаровський показав власну медичну реформу.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені розповіли про головні міфи та страхи, які змушують людей по всьому світу відмовлятися від щеплень.

Також Знай.ua писав про те, що Комаровський розповів, чому категорично не можна засмагати дітям.