З'явилася інформація, що найдорожчий автомобіль на номерах з європейською реєстрацією, який пройшов процедуру розмитнення за останній квартал - це ніхто інший, як красень Porshe 911 TURBO S 2013 випуску.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ, які посилаються на прес-центр Державної фіскальної служби України.

За даними ДФС, митна вартість Porshe 911 TURBO S становить 83,1 тисячі доларів, а за його оформлення власник заплатив 766,1 тисячі гривень.

Відомо, що це не єдиний Porshe, який увійшов до переліку найдорожчих автомобілів на єврономерах, які розмитнювали за пільговим тарифом. Раніше в цей список потрапив Porshe CAYENNE S 2015 випуску вартістю 76 тисяч доларів та Bentley Flying Spur 2014 випуску, який обійшовся власникові у 74,5 тисячі доларів. За розмитнення цих автомобілів власники заплатили 705 000 гривень та 727,9 тисячі гривень відповідно.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Варто нагадати, що вже 22 лютого закінчується термін пільгового періоду розмитнення "євроблях". Це той самий період, коли власники автомобілів на європейських номерах можуть оплатити тільки 50% ставки акцизного податку. Відомо, що легалізувати євробляху можна ще до травня, однак вже за повним тарифом. Після травня власників нерозмитнених авто копи почнуть штрафувати.

Так, за інформацією журналістів, станом на середину лютого з 25 листопада 2018 року в Україні було розмитнено 124 тисячі "євробляхи". Відомо, що мова йде про автомобілі, які було ввезено в Україну з 1 листопада 2015 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що період застосування ставки акцизного податку з коефіцієнтом 0,5 для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією не продовжуватимуть, він закінчиться в п'ятницю, 22 лютого.

Нагадаємо, українцям можуть пробачити мільярдні борги за комуналку.

Як повідомляв Знай.uа розмитнення євроблях подешевшало: головне для водіїв.

Знай.uа писав, пільгове розмитнення закінчується: євробляхерам дали останній шанс.