Львівські хірурги провели унікальну операцію - створили новий стравохід п'ятимісячній дитині. Лише 15 лютого дитина змогла вперше відчути смак молока.

Хлопчик, з Дрогобицького району, народився практично без стравоходу. Відомо, що у малюка був тільки початок і кінець стравоходу, а середина була відсутня (більше семи сантиметрів). Відразу після народження малюка помістили в ОХМАТДИТ, де лікар Олег Ленів допоміг дитині харчуватися, за допомогою спеціального отвору, завдяки якому їжа потрапляла відразу в шлунок.

Заради порятунку дитини до Львова приїжджав відомий польський хірург Даріуш Патковський. Саме вони разом з кардіохірургом Романом Ковальським і Андрієм Дворакевичем провели унікальну у всьому світі операцію. Попередньо, вони створили новий стравохід немовляті і успішно провели хірургічне втручання.

Відомо, що в Україні це другий випадок, коли була проведена така операція. Такі операції не часто проводять і в європейських країнах. Але, Даріуш Патковський - єдиний фахівець, який бездоганно володіє скальпелем в таких операціях.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Цікаво, що перший досвід такого хірургічного втручання був у 2018 році. Тоді цей метод польського професора багатьох українських хірургів зацікавив. І такі операції почали проводити в Києві, Луцьку та інших містах України. Але користувалися цим методом не в найскладніших випадках, так як для початку потрібно було пристосуватися.

А зараз хірурги України готові йти далі і оперувати більш складних пацієнтів.

Нагадаємо, Кім Кардашьян перетворилася в іншу людину і все через пластичні операції. Кім Кардашьян вміє дивувати своїх шанувальників - то боді на голе тіло, то качині губки.

Як раніше повідомляв Знай.uа стало відомо, куди зник відомий шоумен і актор Антін Мухарський після скандального розлучення з телеведучою Сніжаною Єгоровою. Всі подробиці.

Знай.uа писав, українцям розповіли які операції в нашій країні повинні проводитися безкоштовно. Весь список безкоштовних операцій, за які українці звикли платити.